Vultus omsättningsmål för 2022 senareläggs med 6-12 månader
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Vultus omsättningsmål för 2022 senareläggs med 6-12 månader

Jordbruksteknikbolaget Vultus satte i samband med noteringen upp finansiella och operationella målsättningar för bolagets verksamhet de kommande åren.

"Huvuddelen av de operationella målen för 2022 kommer att nås, men på grund av överbelastning i plattformen för nya kunder, tvingas omsättningsmålet om 2-3 miljoner kronor för 2022 skjutas framåt 6-12 månader", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Enligt styrelsens bedömning är bakgrunden att bolaget överskattat plattformens förmåga att hantera det större antalet nya användare. Det stora intresset för Vultus tjänster har avslöjat kapacitetsbrister i plattformens förmåga att hantera den större datamängden av analyserade hektar odlingsareal.

Grundorsaken är identifierad och arbetet med att säkerställa att plattformen kan hantera det signifikant högre antalet användare beräknas vara färdigställt under slutet av fjärde kvartalet 2022. Detta har lett till att aktiviteter med nya kunder tvingats senareläggas. De befintliga kunderna berörs inte av detta plattformsproblem.

I memorandumet som kommunicerades i samband med Vultus notering på Spotlight Stock Market i maj i år informerade bolaget om att omsättningsmålet för år 2022 uppgick till 2-3 miljoner kronor samt att positivt kassaflöde på månadsbasis bedömdes uppnås i slutet av 2024.

Bolaget bedömer nu att omsättningsmålet inte kommer att nås utan att omsättningen i stället beräknas uppgå till cirka 1 miljon kronor för innevarande år och att det tidigare omsättningsmålet för 2022 revideras med 6-12 månader. Dock upprepar Vultus målet att kassaflödespositivitet på månadsbasis uppnås under fjärde kvartalet 2024.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Vultus

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Vultus

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt