Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Vultus utökar samarbete med Growtech Services

Vultus utökar sitt samarbete med jordbruksteknikbolaget Growtech Services. Framöver kommer fler fältförsök att genomföras inom sockerrör.

Growtech Services är rådgivare till 5 000 odlare. Tanken är att man skall beräkna sockerrörets sackarosnivåer, avkastning och markförhållanden. Studien väntas pågå från mars till och med sommaren.

"Vi utökar ytterligare vår portfölj för sockerrör med analys av sockerrörets sackarosnivåer, avkastningsberäkningar (kg/ha) och markförhållanden som är relevanta för optimal tillväxt. Tillsammans med vår partner Growtech och deras odlare kommer vi genomföra fältförsök och valideringar av våra rekommendationer", uppger Vultus vd Per Karlsson i en kommentar.

Inga finansiella detaljer anges.

"Vultus analystjänst blir allt viktigare för våra kunder eftersom kraven från myndigheterna ökar och tillgången på vatten minskar. Med ständigt ökande priser och bristande tillgång på gödningsmedel och bekämpningsmedel finns det en stor anledning och efterfrågan bland våra kunder att få tillgång till analys under hela växtsäsongen", säger Tariq Saeed, konsultchef och agronom för Growtech.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Vultus

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Vultus

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt