Nyhet

Walmart

Walmart expanderar drönarleveranser med DroneUp - nu räckvidd om 4 miljoner hushåll

Amerikanska detaljhandelsjätten Walmart har valt att expandera sina drönarleveranser med operatören DroneUp och kommer nu att ha en totalt räckvidd om 4 miljoner hushåll i delar av Arizona, Arkansas, Florida, Texas, Utah och Virginia.

Det rapporterar CNBC.

Nu har man totalt 37 butiker med drönarleveransmöjligheter - varav 34 med DroneUp. Beställningar görs på operatörernas hemsidor i dagsläget men målet är att lägga till möjligheten att beställa varor med drönare via den egna hemsidan.

Runt 90 procent av alla amerikaner bor inom 16 kilometer av en Walmart-affär och bolagets strategi är att nyttja det fysiska fotavtrycket för att förbättra sina tjänster.

Drönarleveranser kostar 4 dollar och man kan då beställa varor upp till en vikt om runt 4,5 kilo.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Walmart

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Walmart

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt