Nyhet

Walmarts

Walmarts mexikanska enhet överväger alternativ för sin verksamhet i Centralamerika

Amerikanska detaljhandelsjätten Walmarts enhet i Mexiko, Walmex, överväger strategiska alternativ för sina verksamheter i Centralamerika. Det framgår av ett uttalande, rapporterar Reuters.

Enligt Walmex kan det bli aktuellt med både en avyttring eller samgående av verksamheterna under ett joint venture. Man uteslöt inte heller strategiska partnerskap. Bolaget har totalt cirka 860 butiker i regionen, vilka utgör en fjärdedel av dess bestånd.

En analytiker sade till Reuters att om det blir en affär kan Walmex framöver lägga mer fokus på sin mest lönsamma verksamhet i Mexiko, som är själva ”kronjuvelen” inom koncernen.

Walmex ökade sina intäkter i Centralamerika med 13,9 procent till 30 miljarder pesos, motsvarande 13,5 miljarder kronor, under 2021 jämfört med året innan.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Walmart

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Walmart

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt