Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Walt

Walt Disney höjer priset på ESPNs streamingtjänst med 43 procent

Amerikanska nöjesbolaget Walt Disney kommer att höja priset för sportnätverket ESPN:s streamingtjänst med 43 procent till 9,99 dollar per månad. Det rapporterar flera medier däribland CNBC.

Det är den största höjningen som bolaget gjort hittills. Tidigare har bolaget höjt priset med 1 dollar per månad. Detta har gjorts såväl 2020 som 2021.

Samtidigt kommer Walt Disney inte att justera priset på sin egen pakettjänst som innehåller ESPN+, Disney+ och Hulu. Det priset ligger kvar vid 13,99 dollar per månad.

Disney förlorar fortfarande pengar på sin satsning inom streaming, och nyligen lade bolaget ut 2,6 miljarder dollar för att få rätten att sända "Monday Night Football". Bolaget har 22,3 miljoner ESPN+-kunder.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Walt Disney

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Walt Disney

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt