Nyhet

Willhems

Willhems nettovinst minskade under Q1 - påverkat av högre energipriser

Fastighetsbolaget Willhem redovisar minskande nettoresultat under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Hyresintäkterna steg under perioden.

Hyresintäkterna uppgick till 655 miljoner kronor (615), en ökning med 6,5 procent mot föregående år.

Vd Mikael Granath uppger att efterfrågan på boende håller i sig och att man inte ser några tendenser till ökade vakanser i uthyrningen.

"Bedömningen är att bostäder som investeringsslag har en fortsatt stark ställning framåt", säger han.

Driftnettot uppgick till 376 miljoner kronor (353).

Realiserade värdeförändringar i fastigheter uppgick till -3 miljoner kronor (-1). Orealiserade värdeförändringar i fastigheter uppgick till 689 miljoner kronor (1 918).

Resultatet före skatt var 1 772 miljoner kronor (2 413).

Resultatet efter skatt blev 1 383 miljoner kronor (1 886).

"Vi kan konstatera att de stigande energipriserna har påverkat periodens resultat negativt, detta trots att vi till stor del har säkrat elpriset med elderivat", säger Mikael Granath.

Willhem, MkrQ1-2022Q1-2021Förändring
Hyresintäkter6556156,5%
Driftöverskott3763536,5%
Värdeförändringar fastigheter, realiserat-3-1
Värdeförändringar fastigheter, orealiserat6891 918-64,1%
Resultat före skatt1 7722 413-26,6%
Nettoresultat1 3831 886-26,7%


http://media.finwire.com/media/FWM0074687-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt