Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

XP

XP Chemistries ökar omsättning men minskar rörelseresultat - fokus på att åtgärda flaskhalsar

Kapsaicin-bolaget XP Chemistries redovisar ökande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten ökade.

Omsättningen uppgick till 0,29 miljoner kronor (0).

Rörelseresultatet blev -2,4 miljoner kronor (-0,4).

Resultatet före skatt var -2,4 miljoner kronor (-0,47).

Resultatet efter skatt blev -1,9 miljoner kronor (-0,37).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -2,8 miljoner kronor (4,8).

Likvida medel uppgick till 14,9 miljoner kronor (3,9).

"Sedan starten av bolagets produktionsanläggning under 2021 har vi gjort stora framsteg med att skala upp bolagets process från labbskala till kommersiell skala. Vi har nu visat att alla steg i processen fungerar i den större skalan, och att vi får fram en produkt med mycket hög kvalité", säger vd Erik Nelsson.

"Under andra kvartalet har vi lagt stort fokus på att åtgärda flaskhalsar i produktionen. Vi gör nu en hård satsning på att få ut maximalt med produkt ur anläggningen så att vi kan öka försäljningen kommande kvartal".

XP Chemistries, MkrQ2-2022Q2-2021Förändring
Nettoomsättning0,290
Rörelseresultat-2,4-0,4
Resultat före skatt-2,4-0,47
Nettoresultat-1,9-0,37
Kassaflöde från löpande verksamhet-2,84,8
Likvida medel14,93,9282,1%


http://media.finwire.com/media/FWS00797E9-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om XP Chemistries

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien XP Chemistries

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt