Xspray Pharma presenterar poster om XS004 vid hematologisk konferens
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Xspray Pharma presenterar poster om XS004 vid hematologisk konferens

Forskningsbolaget Xspray Pharma har presenterat två posters avseende kandidaten XS004 vid hematologiska konferensen ASH (American Society of Hematology). Det framgår av ett pressmeddelande.

XS004 syftar till att vara en förbättrad version av dasatinib (säljs som Sprycel av Bristol Myers Squibb). Sprycel används bland annat mot kronisk myeloisk leukemi (KLM) och sålde för drygt 2,1 miljarder dollar förra året.

"Våra data tyder på att amorfa versioner av dasatinib - XS004 – ett läkemedel tillverkad med vår så kallade HyNap-teknologi har potentialen att ge en jämnare koncentration av läkemedel i blodet. Denna förbättring kan optimera den terapeutiska potentialen av proteinkinashämmare", kommenterar Thomas Walz, medicinsk chef på Xspray Pharma.

Vidare presenterades data som visar att absorptionen av XS004 är mindre pH-känsligt än kristallint dasatinib, vilket tyder på att XS004 kan vara mer kompatibel för sammedicinering med syrahämmande läkemedel.

"Inom KML är det vanligt med samtidig användning av PKI [proteinkinashämmare] och syrahämmande läkemedel. Vi tror att en minskad pH-känslighet hos PKI-läkemedel kan hjälpa fler patienter att dra nytta av behandlingen”, säger Per Andersson, vd för Xspray Pharma.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Xspray Pharma

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Xspray Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt