Yellen: Stödet till Ukraina genom ryska tillgångar är ett av många
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Yellen: Stödet till Ukraina genom ryska tillgångar är ett av många

USA:s finansminister Janet Yellen uppger att mer stöd från de frysta ryska tillgångarna kan komma att ges till Ukraina även efter lånet som G7-ledarna enades om under gårdagen, skriver CNBC.

Yellen säger att lånet, som består av 50 miljarder dollar som ska återbetalas med vinsten från frysta ryska tillgångar som tagits i beslag, kan vara ett av många som ges ut på detta sätt.

"Det här är inte sista gången det kan göras. Detta är den första delen och om det behövs finns det mer bakom det. Vi får ryssarna att hjälpa till att betala för den skada som det har orsakat", sade Yellen till reportrar vid ett evenemang.

Planen är att G7-länderna ska ge ut lån till Ukraina som ska återbetalas med hjälp av räntan från 280 miljarder dollar i frysta ryska tillgångar. Det så kallade låneavtalet väntas vara kritiskt för Ukraina på medellång sikt och bidra till att täcka landets finansieringsbehov fram till 2025 och därefter.

Företrädare i G7 erkände att planen är komplex och att juridiska experter fortfarande måste utarbeta detaljerna som kommer att behöva stöd från europeiska nationer, särskilt Belgien som inte är med i G7.

”Jag tror att vi kommer att ha beslutat om de stora dragen i detta, men att några av detaljerna återstår att bearbetas av experter enligt en fastställd tidsplan”, sade Jake Sullivan, Vita husets nationella säkerhetsrådgivare, om diskussionerna under gårdagen.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt