Nyhet

Zazz Energy genomför riktad kvittningsemission till samarbetspartnern NAIS

Energibolaget Zazz Energys styrelse har med stöd av bemyndigande från den extra bolagsstämman i november förra året beslutat om en riktad kvittningsemission till NAIS Energy om två miljoner B-aktier. Emissionsbeloppet avser finansiera det samarbete partnerna ingått i samband med den tidigare kommunicerade investeringen i en biomassanläggning.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningskursen landade på 3,5 kronor per aktie, vilket motsvarar en premie om cirka 2,3 procent i förhållande till gårdagens stängningskurs.

Genom emissionen tillförs Zazz Energy sju miljoner kronor. Skulden som uppstår är hänförlig till NAIS Energys arbete med den biomassanläggning som ingåtts tomtavtal för. Styrelsen ser positivt på att NAIS ökar sitt ägande i bolaget, och bedömer att det bidrar till möjligheter om att uppfylla rådande tillväxtplaner.

Utspädningen som uppstår i samband med emissionen uppgår till cirka 7,1 procent.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Zazz Energy

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Zazz Energy

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt