Kryptovaluta | Prisgrafer & aktuella nyheter - Börskollen

2 min lästid

Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.
Kryptovaluta

Kryptovaluta som investering – Prisgrafer och aktuella nyheter

Sidans innehåll

Intresset för att investera i kryptovaluta, som exempelvis Bitcoin och Ethereum, är rekordstort och på senare tid har man dessutom kunnat läsa om ett tilltagande intresse från större institutionella investerare och bredare acceptans.

Åsikterna går kraftigt isär om huruvida kryptovalutor är en enorm bubbla eller en “safe heaven” som kommer att ersätta guldets plats i en framtida allt mer digitaliserad värld. Nedan finner du aktuella priser för Bitcoin, Ethereum och många andra kryptovalutor samt nyheter relaterade till marknaden för kryptovalutor och även bolag som är exponerade mot dessa.

Överblick – Bitcoins historia och viktiga milstolpar

Här har TradingView samlat alla historiska händelser som varit mer eller mindre kurspåverkande för kryptovalutan Bitcoin under hela dess existens. Det är visualiserat på ett väldigt snyggt sätt där du kan ta dig tillbaka i tiden och även fördjupa dig om respektive händelse. Ett roligt sätt att fördjupa sig mer om Bitcoin i allmänhet och dess kursrörelser i synnerhet.

Se historien om Bitcoin hos TradingView

Analysera kryptovalutor kostnadsfritt med analysplattformen TradingView

Med den kostnadsfria (nåväl, det finns betalversion också) analysplattformen TradingView kan du se aktuella priser för alla världens kryptovalutor samt se kursgrafer, viktiga nyheter och göra teknisk analys.

Ny kryptopodd – Dom kallar oss krypto

Vi kan också passa på att tipsa om podcasten "Dom kallar oss krypto", där du finner många inspirerande avsnitt med djupdykning inom kryptovärlden samt aktuella gäster. Här finns mycket matnyttigt för dig som vill lära dig mer.

Video – Bitcoinspecial med Eric Wall

Eric Wall, investeringschef på kryptovalutafonden Arcane Assets, svarar på frågor om nuläget och framtiden för bitcoin och andra kryptovalutor i en uttömmande intervju med EFN.

Frågor som tas upp i intervjun:

  • Varför är priset på bitcoin så volatilt?
  • Hur ska man tänka som småsparare?
  • Har bitcoin fått en särställning bland kryptovalutorna?
  • Håller bitcoin på att bli ett digitalt guld?
  • Vad händer med bitcoin när en innehavare dör?
  • Hur kan reglering påverka bitcoin och andra kryptovalutor?
  • Hur ska man värdera bitcoin?

Video – Så fungerar blockchain

Relaterat till områden har EFN också spelat in ett kort, men sevärt klipp om blockchain.

Blockchain-tekniken används för att lagra olika typer av information digitalt. Den har många användningsområden, men det mest kända är kanske just kryptovalutan Bitcoin.

Tekniken bygger på att block av information länkas samman och bildar en kedja. Om informationen i ett block ändras bryts kedjan och den blir ogiltig. Med hjälp av ett nätverk av datorer lagras informationen på flera ställen. En dator i nätverket kallas node. Om en ogiltig version av kedjan dyker upp finns den gamla versionen kvar på de andra datorerna i nätverket.

Några av noderna arbetar med att lägga till nya block i kedjan och kallas då även för miners. Mining kräver enorma mängder tid, energi och datakraft. Den som lägger till ett block i kedjan får betalt, till exempel i form av nya Bitcoin. Informationen i blocken kan vara vad som helst. Det kan vara finansiella transaktioner, men också valröster eller medicinska journaler. Se hela klippet nedan.

Tips: Om du är mer intresserade av traditionella valutor och vill lära dig mer om valutamarknaden tipsar vi om vår sida för valuta.

Aktuella prisgrafer och nyheter för kryptovalutor

Nedan finner du aktuella priser och prisgrafer för en stor mängd kryptovalutor samt nyheter som rör marknader för krypto.

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!