#276 - Hur många dagar klarar din ekonomi om du slutade arbete idag? | Reflektion del 4
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Podcast

#276 - Hur många dagar klarar din ekonomi om du slutade arbete idag? | Reflektion del 4

Idag fortsätter vi reflektera utifrån Kiyosakis frågor för en bättre ekonomi i allmänhet och över vår egen situation i synnerhet. På senare tid har vi fått en del feedback på att avsnitten som ger "svar på frågor" är bättre än avsnitten som "ställer frågor". Jag förstår personligen feedbacken och jag kan lova att även de här avsnitten kommer att komma, särskilt i januari. Men samtidigt vill jag verkligen kasta ljus på dessa avsnitten. Ja, det är klurigare att fundera på en fråga såsom: - Vilken historia berättar mitt pengaflöde om mitt liv? - Hur många dagar klarar jag mig utan några inkomster? - Vilken historia vill jag att mitt kassaflöde ska berätta i framtiden? - Har jag en enkel, stressad eller generativ ekonomi? Eller fundera på betydelsen av: - Pengar utan finansiell intelligens är pengar som snart är borta. - Det handlar inte om hur mycket man tjänar. Det handlar om hur mycket man behåller. - Sannolikheten är stor att en ökad inkomst bara leder till ökade utgifter - Det handlar inte om siffrorna i din ekonomi, utan vad siffrorna berättar Det är frågor som är kluriga eftersom det inte finns något snabbt svar. De kräver reflektion, eftertanke och kanske att man till och med hamnar i "jag vet inte". Där har vi på sätt och vis hamnat nu. Avsnitten och fasen i livet har provocerat fram ett tillstånd där vi har påbörjat ett "välja-om-2022"-projekt. För 5+ år sedan hade jag ett behov att få "köpa en ny bil", "köpa ett stort och fint hus" och så vidare. Idag är jag inte lika säker på att det var rätt beslut. Inte minst på grund av den storyn som pengarna berättar. Är det rimligt att vi lägger en av våra inkomster på boende, boenderelateradekostnader och bil? Det är frågor som är tuffa att vara i. Särskilt eftersom de inte har något svar här och nu. Men jag tror att de är ack så viktiga för den långsiktiga rikedomen i livet. Även om det är lite klurigt här och nu. 🙄 To be continued. 🙂 Hälsningar, Jan och Caroline Länkar ==== Patreon: https://www.patreon.com/join/rikatillsammans Spirecta: https://www.spirecta.se Forumdiskussion: https://rikatillsammans.se/forum/t/44338 Innehållsförteckning ==== 00:00:00 Intro 00:04:12 Kommentarer från forumet 00:09:28 Bli imponerad över den som har höga inkomster och låga utgifter 00:15:02 Finansiell intelligens 00:18:40 Man behöver göra sina egna misstag 00:20:44 Hur flödar dina pengar? 00:27:25 Rika människor köper tillgångar som gör dem rikare 00:31:53 En stressad ekonomi 00:39:42 Låt dina pengar jobba hårt för dig 00:42:50 Våga var kvar i frågan 00:47:35 12 000 kronor i månaden för en Tesla, är det värt? 00:53:31 De flesta är ganska kassa på att tjäna pengar 00:57:15 Ekonomin är penseln som du kan måla ditt liv med 01:02:18 Löneökning med utebliven effekt på balansräkningen 01:04:29 Hur många dagar klarar din ekonomi om du slutade arbeta idag?

Lyssna här
Denna källa tillämpar ofta läsvägg för sina artiklar
#276 - Hur många dagar klarar din ekonomi om du slutade arbete idag? | Reflektion del 4

#276 - Hur många dagar klarar din ekonomi om du slutade arbete idag? | Reflektion del 4

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Tesla

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Om aktien Tesla

Senaste nytt

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här