Avkastningsmöjligheter i ränteportföljen - Börskollen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Podcast

Avkastningsmöjligheter i ränteportföljen

Börsoro, inflation och höjda räntor bidrar till att allt fler investerare tittar på andra tillgångsslag än aktier i sin portfölj, inte minst på obligationer. I detta avsnitt av Investera & Agera går obligationsspecialisterna Johan Alsterlind och Atilla Kücükgöl igenom investerarfrågor om obligationer. Vilken avkastning kan man förvänta sig, vilka sektorer är intressanta just nu och vilka risker bör investerare känna till? Prenumerera på Carnegie Private Bankings nyhetsbrev: https://www.carnegie.se/private-banking/veckans-aktiecase/ 1:06 Marknadsuppdatering 6:44 Vad är en obligation? 08:55 Varför har den här finansieringsformen vuxit och blivit mer populär bland företag? 10: 32 Vad är den vanligaste missuppfattningen kring obligationer? 13:30 Vad finns det för risker med obligationer, jämför med exempelvis aktier? 19:45 Vilken avkastning kan man generellt förvänta sig? 23:00 Investment Grade och High Yield – vad är skillnaden och hur ska investerare tänkta med kreditbetyg? 27:10 Hög ränta och inflation – hur påverkar det obligationer och bolagen? 29:45 Vad tillför Carnegie för värde i handel med obligationer? 32:10 Sektorer att föredra samt vara att vara mer försiktig till? Denna podcast är utgiven av Carnegie Private Banking inom Carnegie Investment Bank AB (publ). Risker Investeringar i finansiella instrument är förknippade med risk och en investering kan både öka och minska i värde eller komma att bli värdelös. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Ingen del av podcasten skall uppfattas som en uppmaning eller rekommendation att utföra eller disponera över någon typ av investering eller att ingå några andra transaktioner. De uppfattningar som redogjorts för i podcasten återspeglar de medverkandes uppfattning för tillfället och kan således komma att ändras. Informationen i podcasten tar inte hänsyn till någon specifik mottagares särskilda investeringsmål, ekonomiska situation eller behov. Informationen är inte att betrakta som en personlig rekommendation eller ett investeringsråd. Adekvat och professionell rådgivning skall alltid inhämtas innan några investeringsbeslut fattas och varje sådant investeringsbeslut fattas självständigt av kunden och på dennes eget ansvar. Carnegie frånsäger sig allt ansvar för direkt eller indirekt förlust eller skada som grundar sig på användandet av information i podcasten.

Lyssna här
Denna källa tillämpar ofta läsvägg för sina artiklar
Avkastningsmöjligheter i ränteportföljen

Avkastningsmöjligheter i ränteportföljen

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Senaste nytt

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här