Podcast

Investeringar i tuffa tider - Anna Svahn - Sparpodden 463

När börsen går ner, räntorna går upp och inflationen rusar så kan det vara svårt att hitta bra investeringsmöjligheter. Anna Svahn från Antiloop Hedge fokuserar på alternativa investeringar och främst råvaror. Det diskuteras olika råvaror. Anna Svahn har länge haft ett intresse av "mjuka råvaror" som kan vara en alternativ investering i nuvarande börsklimat. Hur väl guld funkar som en hedge mot inflation och börsnedgångar tas också upp där Anna Svahn fokuserar på tillgångarnas skiftande korrelation vid olika tidpunkter. På frågan om det finns något av extra stort intresse att investera i nu svarar Anna Svahn: Uran. Tillgången på uran samt det ökade behovet av uran ska enligt Anna Svahn vara drivkrafter för högre uranpris medan det å andra sidan fortfarande är politiskt omdiskuterat kring användningen av uran inom kärnkraft.

Lyssna här  Denna källa tillämpar ofta läsvägg för sina artiklar
Investeringar i tuffa tider - Anna Svahn - Sparpodden 463

Investeringar i tuffa tider - Anna Svahn - Sparpodden 463

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Senaste nytt