Freemelt förlänger avskrivningsperioden för patent - Börskollen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Pressmeddelande

Freemelt förlänger avskrivningsperioden för patent

Nasdaq First North-listade Freemelt ändrar avskrivningstiden för koncernens patentportfölj för att harmonisera med förväntad nyttjandeperiod

Förändringen innebär att koncernens patent skrivs av på 15 år istället för som tidigare på 5 år. Patent har en livstid om högst 20 år, och en ökning av avskrivningstiden till 15 år speglar bättre den bedömda nyttjandeperioden för koncernens patentportfölj. Beslutet att ändra patentavskrivningstiden är en bokföringsteknisk åtgärd och har ingen effekt på kassaflödet. Det är det kvarvarande värdet på balansräkningspost som justeras, tidigare avskrivningar ligger oförändrade.

Justeringen gäller från 1 april 2024 och framåt. Därmed kommer resultat- och balansräkning från detta datum att justeras. Åtgärden innebär att resultatet för år 2024 förbättras med uppskattningsvis 550 tkr.

Bifogade filer

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Freemelt

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Om aktien Freemelt

Senaste nytt