Experterna om bitcoin: ”En jättebra inflationshedge” | EFN Marknad 22 mars
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Video

Experterna om bitcoin: ”En jättebra inflationshedge” | EFN Marknad 22 mars

Samtidigt som banker går under och andra bankers aktiekurser dyker stiger kursen på bitcoin.

Hur hänger detta ihop och hur ser framtiden för kryptovalutor ut? Det fokuserar vi på i detta avsnitt av EFN Marknad. Bitcoinexperten Martin Byström och hedgefondförvaltaren Anna Svahn menar att priset på bitcoin vänt kraftigt upp i år, efter ett svagt 2022, för att förtroendet för det traditionella banksystemet är i gungning när banker går under. De amerikanska bankerna Silicon Valley Bank, Silvergate och Signature Bank som alla gått under var alla kryptovänliga. Detta har fått en teori som kallas Operation choke point 2.0 att frodas. Teorin går ut på att den amerikanska staten medvetet skulle vara ute efter att sätta dit kryptosektorn berättar Martin Byström.

Detta får nog mest ses som en konspirationsteori menar Anna Svahn. Om du är intresserad av att investera i bitcoin eller andra kryptovalutor rekommenderar både Svahn och Byström att du för långsiktiga innehav köper den riktiga kryptovalutan och att du för mer kortsiktig handel håller dig till certifikat. Hur fungerar bitcoin då i dessa tider när inflationen rusar och penningmängden stiger? Alldeles utmärkt menar båda gästerna. Men du kan inte fokusera på KPI-inflationen och bara titta på kort sikt. “Du kan inte säg att inflationen i Sverige är tolv procent just nu och då ska bitcoin upp tolv procent. Det är ett barockt sätt att se på det”, säger Martin Byström. I programmet talas det även om hur energislukande bitcoin är samt om hur det går för den andra stora kryptovalutan, ethereum. Programledare: Christian Ploog ______________________________ Gillar du videon? Prenumerera på EFN på YouTube: https://www.youtube.com/efnekonomikanalen?sub_confirmation=1 Besök gärna http://www.efn.se för mer av vårt innehåll. Twitter: https://twitter.com/efntv och https://twitter.com/efnmarknad Facebook: https://www.facebook.com/EFNTV Instagram: https://www.instagram.com/efnekonomikoll/ och https://www.instagram.com/efnaktiekoll/ Linkedin: https://www.linkedin.com/company/efn/.

Videon i sin helhet
Denna källa tillämpar ofta läsvägg för sina artiklar
Se hela klippet

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Mest sedda

Senaste nytt