Innovationen som tar spruträdsla på allvar - Börskollen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Video

Innovationen som tar spruträdsla på allvar

Medtechbolaget D-stract startades som ett UF-företag av Ebba Reinholdt för tre år sedan.

Nu har hon tillsammans med sin mamma (tillika överläkare) Carina tagit fram ett hjälpmedel för spruträdda som ska göra injektioner mindre smärtsamma. ”Vi pratade med en vårdcentral och de sa att det inte går att göra så att det gör mindre ont”, säger Ebba. ”Det tyckte jag var ett dåligt svar!” Problemet med spruträdsla är vanligt och kan få allvarliga konsekvenser.

Många får ångest inför injicerade behandlingar och vaccinationer, eller till och med avstår från dem. Och mörkertalet kan vara stort. ”Det är lite pinsamt, kanske, att erkänna att man är stickrädd när man är vuxen”, säger Carina Reinholdt. Företagets idé, som bygger på en kombination av tryck och kyla, testades ursprungligen hemma i köket med en läskburk och en tandpetare.

Den har prisats flera gånger, bland annat som en av Sveriges bästa affärsidéer 2021. Utmaningen framöver blir att ta sig ut på den globala medtech-marknaden. Ebba Reinholdt har tre tips till den som vill utveckla sin egen idé: - Validera marknaden - Finns efterfrågan på din produkt? - Ta varken ja eller nej som ett svar - Varför personen tycker så är mycket mer värdefullt! - Gör det tysta hårda arbetet - Ge inte upp! Det känns tufft i början men det är värt det senare.

Redaktör: Jonas Frändén ______________________________ Gillar du videon? Prenumerera på EFN på YouTube: https://www.youtube.com/efnekonomikanalen?sub_confirmation=1 Besök gärna http://www.efn.se för mer av vårt innehåll. Twitter: https://twitter.com/efntv och https://twitter.com/efnmarknad Facebook: https://www.facebook.com/EFNTV Instagram: https://www.instagram.com/efnekonomikoll/ och https://www.instagram.com/efnaktiekoll/ Linkedin: https://www.linkedin.com/company/efn/.

Videon i sin helhet
Denna källa tillämpar ofta läsvägg för sina artiklar
Se hela klippet

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Mest sedda

Senaste nytt