Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Video

Makroröster från Åbo: Dollarns dominans

Dollarns position som världsvaluta nummer ett och en ”Safe Haven” i kristider är ett givet faktum.

Är den allsmäktiga ställningen ohotad för evigt, eller finns det utmanare på sikt? Inderes makroekonom Marianne Palmu och Ekon.Mag Isa Hudd och gör en snabb djupdykning i ämnet. Videoinnehåll: 00:00 Start 00:11 Dollarns position på kort sikt 00:50 I det långa perspektivet 01:20 Andra valutor är knutna till dollarn 01:40 Världens reservvaluta 02:26 Feds position 02:57 Förtroende är allt Läs artikeln: https://www.inderes.se/articles/dollarns-dominans-ohotad-eller-sarbar-om-dollarns-position-som-varldsvaluta Inderes är ett analyshus med missionen att sammanföra börsbolag och investerare. Vi anser att tillgång till information och kvalitativ, oberoende uppdragsanalys är en grundläggande rättighet för alla investerare. Följ oss på: Inderes: www.inderes.se Facebook: https://www.facebook.com/InderesNordic Twitter: https://twitter.com/InderesNordic Du är hjärtligt välkommen att ansluta dig till vår kostnadsfria community: https://www.inderes.se/.

Videon i sin helhet  Denna källa tillämpar ofta läsvägg för sina artiklarSe hela klippet

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Inderes

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Inderes

Mest sedda

Senaste nytt