Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Video

Market update 15 nov - Tunn luft och syrgas på!

God eftermiddag, Det Q4-rally som vi timade så väl i månadsskiftet sept/okt vad gäller Sverige och Europa och mitten av oktober vad gäller USA har verkligen levererat! Jag väljer nu att stänga Q4-callet då jag anser att vi gjort den absoluta merparten av rally här, även om det best case kan finnas +3-5% kvar framförallt i USA. Här ifrån tror jag att luften blir betydligt tunnare.

Förra veckan sa vi att Tech måste ta över stafettpinnen för att S&P ska orka upp över 4000-nivån och vidare mot 4150 i Q4. Torsdagens inflationssiffra satte igång den högst nödvändiga sektorrotationen och det med råge! Boom! I dagens video går vi igenom en mängd index och stakar ut målområden, pratar risk/reward osv. I min värld är jag nu helnöjd med Q4-rallyt och vi har tagit hem i stort sett all aktieexponering förutom Nasdaq. Däremot kan det absolut vara för tidigt att gå short börsen nu.

Mest troligt tycker jag är att vi nu går in i ett par veckors toppbygge. Ett toppbygge som under 2021 pågick från mitten av november till nyår. Dagens agenda: *Makro och återblick från sommaren *Positionering *Sentiment *Nasdaq 4h chart *S&P 500 4h chart *iTRAXX CROSSOVER EUROPE (kreditspreadar) *S&P 500 vs HYG ETF (börjar sköna divergens vs high yield = varningstecken) *S&P 500 Daily Chart *NASDAQ 100 Daily Chart *Dow Jones Industrials Daily chart (toppish!) *DAX Daily chart *STOXX 50 Daily Chart *STOXX 600 Daily Chart *OMXS30 Daily Chart *OMXS30 Weekly Chart *OMXSPI Daily Chart *Hang Seng Index (Hong Kong) Daily Chart - stänger Kina-callet efter +25% på 2,5 veckor. *Hang Seng tech Index Daily chart - +40% på tre veckor *Dollarindex -I målområdet vi satte ut förra veckan *US10Y Daily chart DISCLAIMER: I Vanlig ordning vill jag passa på att påminna om att jag inte ägnar mig åt investeringsrådgivning och att innehållet i mina videos skall ses som idéuppslag för vidare analys på den egna kammaren.

Var och en ansvarar för sina positioner, vinster och förluster. Inför börsen är vi alla lika. Tack för att ni tittar och fortsätt gärna att sprida ordet till vänner och bekanta - tack! På återseende! Mvh David.

Videon i sin helhet  Denna källa tillämpar ofta läsvägg för sina artiklarSe hela klippet

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Mest sedda

Senaste nytt