Market update 21 Mars - Alla blickar på Fed! - Börskollen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Video

Market update 21 Mars - Alla blickar på Fed!

God kväll, Extremt slagig handel på de europeiska marknaderna och för oss som är villiga att ta kortsiktiga positioner är volatiliteten välkommen efter en ganska seg månad i februari.

Den svaga börsen jag räknar med under det här året fram till en botten i sommar/höst bygger/byggde inte på någon ny finanskris utan på att konjunkturen skulle stå inför en betydligt svagare period (recession) under det här året. Den bilden håller jag kvar vid! Kom ihåg att börsen aldrig bottnat före en recession och inte heller långt före vinsterna bottnar. Det finns anledning att tro (tycker jag) att båda dessa faktorer fortfarande ligger framför oss i år.

Oavsett hur Fed och centralbankerna i stort väljer att agera. Imorgon onsdag kl 1900 är det räntebesked från Fed och 1930 kliver Powell upp i talarstolen. Även fast vi haft tre amerikanska banker som tagits över av staten senaste veckan, är förhandstron att Fed levererar +25bps imorgon. Givet den starka inflationen och den tighta arbetsmarknaden tror inte jag att Fed vågar att lämna räntan oförändrad eller till och med sänka med -25 bps.

De borde lämna den åtminstone oförändrad tycker jag, men jag tror inte att de vågar i detta läge. Kortsiktigt börjar de amerikanska börserna återigen bli överköpta efter en grym outperformance vs Europa senaste två veckorna och det finns risk för en sättning i närtid (Fed?) innan ett par bättre veckor in i april. Det är på inget sätt något som jag ser som ett "all-in läge" utan att vi fortsatt befinner oss en en tradingmarknad och därmed är det mindre positioner och tajta stoppar som gäller. "All-in-läget" tror jag fortfarande kommer under året inför en stark börs 2024-25! Innehåll i veckans video: * Sammanfattning marknadsläget, vollan, bankerna, Fed, räntor, mm. * AAII Sentiment Survey - Endast 19,2% Bulls per i torsdags! * Nasdaq vs S&P 500 +12% ytd * S&P 500 Future 4H chart * OMXS30 4H Chart * OMXS30 Daily Chart * OMXS30 Weekly Chart * S&P 500 Daily Chart - lower high i april är fortfarande game plan * NYSE vs andel aktier över MA200 * Nasdaq Future 4H Chart * Regionala Banker USA (KRE ETF) - Dålig studs än så länge * Europeiska Banker (SX7P) -22,5% fram till igår och bra studs nu! * Dow Jones Industrial Avg Daily Chart * Apple Daily Chart * Dollarindex * HYG ETF US High Yield - Kvar i trading range * US10Y Daily Chart * US2Y Daily Chart * Europeiska kreditspreadar iTRAXX Xover Europe DISCLAIMER: "Jag vill i vanlig ordning påminna om att innehållet i mina videos inte skall ses som någon form av investeringsrådgivning utan som ren underhållning och i bästa fall som idégenerator till egna analyser på kammaren." Lycka till och tänk på risken!.

Videon i sin helhet
Denna källa tillämpar ofta läsvägg för sina artiklar
Se hela klippet

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Apple

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Om aktien Apple

Mest sedda

Senaste nytt