Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Video

Market update 25 juli: Taking profits!

Juli har spelat ut enligt plan med helt ok börs och där Nasdaq, growth och tech varit ledare under de senaste veckornas uppgångar! Då börserna mer eller mindre har gjort den rörelsen som vi såg framför oss för juli har vi nu valt att ta vinst på Nasdaq 100 (+11% sen köp kring opex 17 juni) samt hedgat upp portföljen för Q3. Kan börserna gå fortsatt upp i augusti? Absolut, men jag tror att den större delen av uppgången för sommaren nu är gjord.

Däremot har vi inte testat att lagt på en short i förvaltningen ännu, men kan absolut bli verklighet om vi ser kurser på 4100-4200 på S&P 500 kommande 1-3 veckor. Jag är dock tveksam till att börserna orkar ändå upp dit. Viktigt att hålla koll på denna vecka: Fed FOMC på onsdag kväll och Apples Q2-rapport efter stängning på torsdag. Dagens innehåll i turordning: Uppdaterad börskarta för året samt makrouppdatering OMX 2007-2009 vs 2022 Nasdaq 100 2000-2002 Nasdaq 100 Daily S&P 500 Daily Apple Daily (rapport på torsdag efter stängning) Alphabet (Google) Daily chart Amazon Daily chart Growth vs Value US10Y Daily chart OMXS30 Daily chart Gap filled 1990! Stoxx50 Daily chart DAX Daily chart Stoxx 600 Daily chart (tidsfråga innan 400 bryts i Q3) Europeiska kreditspreadar - Daily chart update Disclaimer: Jag vill som vanligt passa på att belysa att innehållet i mina videos inte ska ses som investeringsrådgivning utan som inspiration för vidare egen analys på kammaren.

Alla står vi för våra egna vinster och förluster. Inför botten är vi alla lika! /David.

Videon i sin helhet  Denna källa tillämpar ofta läsvägg för sina artiklarSe hela klippet

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Alphabet

Mest sedda

Senaste nytt