Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Video

Market update 26 Aug 2022 - Ökad volatilitet och test av årslägsta i oktober?!

God eftermiddag, Full fart mot helgen och bara någon timme kvar till Powell entrar talarstolen i Jackson Hole (kl 1600 svensk tid).

Blir det ett non-event rent utav? Jag tror generellt att sommartoppen på börserna nu är inne och att vi står inför ökad volatilitet med risk på nedsidan kommande 4-6 veckor! Liksom tidigare är OMX och Europa det svaga kortet i leken och som löper risk för en ny low på indexen när vi närmar oss oktober. USA tror jag klarar sig bättre, men har även där en målkurs som ligger -10/12% ner från augustis toppnivåer. För S&P ger ger 3900-3800 i target. I dagens avsnitt: S&P 500 - kartan för resten av 2022 Nasdaq 100 SOX Semiconductors (bevaka 2833) CTA - positionering och trigger levels Amerikansk husmarknad DAX OMXS30 OMXSPI Trevlig helg och på återseende i min ordinarie studio från och med nästa vecka! Tack för i sommar! /David Disclaimer: "I vanlig ordning vill jag påminna om att innehållet i mina videos är mina högs personliga åsikter och skall ej ses som investeringsrådgivning.

Inför börsen är vi alla lika.".

Videon i sin helhet  Denna källa tillämpar ofta läsvägg för sina artiklarSe hela klippet

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mest sedda

Senaste nytt