Market update 27 sept - Som mörkast före (Q4)gryningen? - Börskollen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Video

Market update 27 sept - Som mörkast före (Q4)gryningen?

God eftermiddag, Pessimismen breder ut sig.

Vinsterna ska falla kraftigt, Europa går inför en kolsvart vinter, inflationen skenar, centralbankerna är hawkish, likviditeten i hela systemet är låg, konsumenten är fast i ett skruvstäd, portföljer brinner och "alla" är short marknaden. Det är ingen eller ytterst få som överhuvud taget tror att börsen kan studsa mot nyår. Det ska bara bli värre här ifrån... Idag kan vi exempelvis läsa följande rubrik: "Morgan Stanley, JPMorgan, Goldman and BlackRock turn bearish on stocks as recession risk rises" Det är i stor kontrast sedan den glada sommarbörsen när kurserna steg och fler och fler blev bullish. MEN den senaste månadens rörelse på börserna är precis det som vi spekulerade om i videouppdateringarna från augusti och där nya lows på indexen sent i september skulle följas av en extrem pessimism, negativ positionering och som i slutändan skulle bana vägen för ett sentiment och positioneringsrally mot nyår! Den bilden håller jag kvar vid! Dagens video inleds med en tillbakablick från augusti och följs sedan av sedvanliga graferna. Generell sammanfattning: I denna volatila marknad måste man ta höjd för att vi gå ner mot 3500 på S&P under oktober och som skulle sammanfalla med 1720-1700 på OMXS30.

Det är -6% från dagens nivåer och något som jag ser som worse case i denna veva. Oavsett den nivån eller inte menar jag att börserna står högre jämfört med dagens nivåer senare i Q4. Således ser jag bra risk/reward på 1-3 månaders sikt.

Jag laborera fortfarande ett rally i Q4 som ett bear market rally inför nya nedgångar mot "Final Bear market Low" i mars/april, men att Q4-studsen bör bli signifikant när väl botten sätts och således värd att spela. Innehållet i dagens video: *Recap från senaste veckans händelser (S&P -11% de senaste 10 dagarna) *Tillbakablick från augusti (kartan spelar ut väl): - DAX - OMX - S&P 500 - Säsongseffekt (mid term election years talar för en här i krokarna) - Sentiment - Negativ positionering - Dealer gamma avtar under 3500 *S&P 24 veckors cykel (cykelbotten sent sept/början okt) *S&P 2022 vs 2008 *S&P 500 vs AAII Bears (60,9% = högsta sedan okt 2008) *Bitcoin (börjar visa styrka) *S&P 500 road map *OMXS30 *DAX Disclaimer: "Som vanligt vill jag belysa att innehållet i mina videos inte ska ses som någon investeringsrådgivning utan är min högsta personliga åsikt om marknadsläget. Alla gör sina egna analyser och står för sina egna vinster och förluster. Inför börsen är vi alla lika" Om ni gillar kanalen får ni gärna trycka på "gilla" och tipsa om kanalen för andra som kan tänkas vara intresserade av innehållet. Tack och på återseende! /David.

Videon i sin helhet
Denna källa tillämpar ofta läsvägg för sina artiklar
Se hela klippet

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om BlackRock

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Om aktien BlackRock

Mest sedda

Senaste nytt