Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Video

Market update 4 okt - Vilket rally!! Men vi är inte ute ur skogen ännu..

God afton, Till följd av en intensiv dag på alla fronter spelades denna veckas video in betydligt senare än vanligt.

Men just denna vecka var det bara en fördel då både Europa och USA stängde på dagshögsta! Vilket rally hörni! På endast två dygn är nu USA, Europa och Sverige +6%! Starkare start på Q4 får man leta efter... Faktum är att det är bästa starten på oktober sedan åtminstone 1980! Vad ser jag framåt nu? Att detta är början på bottenbygget såklart! Eller att vi i den bästa världar redan sett botten för Q4 inför ett par bättre månader! Så länge som S&P handlar under 3894-3886 (nu 3803) finns dock en risk för final undershoot mot mitten av oktober. En nedgång som i så fall skulle spika in de saknade positiva divergenserna i veckocharten och som högst troligt skulle bjuda på stark kapitulation i marknaden = ultimata köpläget för Q4! Mer resonemang kring detta i kvällens video! Kvällens innehåll: Summering av förra veckans händelser Credit Suisse SPX 4H Chart SPX Weekly Chart Säsongsmönster US10Y - Måste se etablering under 3,50%! Dollarindex - skarp nedgång, men.. SPX vs 10 day Put/Call ratio = contrarian levels! Nasdaq 100 Månadsgraf - trendkanal intakt US High Yiled (HYG) US Investment Grade (LQD) SPX vs US2Y Yield SPY ETF & Volym Med mera... Sliten av dagen och efter en lång kväll avslutar jag med att tacka stort för alla glada tillrop kring min kanal här på Youtube! Fantastiskt att ni är så många som uppskattar det arbete jag lägger ner för att sprida mitt sätt att se på marknaden och dela med mig av den kunskap som jag förhoppningsvis besitter efter alla dessa år framför skärmarna. Fortsätt gärna sprida ordet till vänner och bekanta som kan tänkas vara intresserade av kanalen och glöm inte att "gilla" videon (om ni nu gör det dvs.. ;)). På återseende och ha en fortsatt lönsam vecka! Mvh David *DISCLAIMER: "Jag vill som vanligt belysa att innehållet i mina videos inte skall ses som någon som helst investeringsrådgivning, utan är min högst personliga åsikt och tankar om marknaden både i nutid och framtida vyer.

Var och en gör sina egna analyser och ansvarar för sina egna vinster och förluster. Inför börsen är vi alla lika.".

Videon i sin helhet  Denna källa tillämpar ofta läsvägg för sina artiklarSe hela klippet

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mest sedda

Senaste nytt