Så investerar du i AI-revolutionen | EFN Marknad 31 maj - Börskollen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Video

Så investerar du i AI-revolutionen | EFN Marknad 31 maj

Alla pratar AI, en hel del använder det och bolag kopplat till det rusar på börsen.

EFN Marknad fördjupar sig i artificiell intelligens. Elin Häggberg, journalist och teknikbloggare, berättar mer i programmet om vad AI är och hur vi som människor påverkas av det. Kommer AI göra oss arbetslösa eller kommer det ge oss en mer tillfredsställande och mindre stressad vardag? Inge Heydorn, partner på investmentbanken GP Bullhound, har jobbat med investeringar i techbranschen sedan 1990-talet. När det gäller AI föredrar Inge Heydorn investeringar i hårdvara tidigt i värdekedjan. Det innefattar bolag som ASML, TSMC, Nvidia och AMD.

Etablerade bolag som lätt kan integrera AI i befintliga tjänster gillar han också. Ett exempel på detta är Microsoft. En kapplöpning som pågår nu inom AI är den mellan Microsoft och Googles ägarbolag Alphabet. Här har Microsoft tagit ledningen genom den lansering av chatrobotten ChatGPT, som dotterbolaget OpenAI har gjort. Utmaningen för Alphabet är större, menar Elin Häggberg, då de har mycket mer att förlora i och med att deras traditionella söktjänst är så pass dominerande. Programledare: Christian Ploog ______________________________ Gillar du videon? Prenumerera på EFN på YouTube: https://www.youtube.com/efnekonomikanalen?sub_confirmation=1 Besök gärna http://www.efn.se för mer av vårt innehåll. Twitter: https://twitter.com/efntv och https://twitter.com/efnmarknad Facebook: https://www.facebook.com/EFNTV Instagram: https://www.instagram.com/efnekonomikoll/ och https://www.instagram.com/efnaktiekoll/ Linkedin: https://www.linkedin.com/company/efn/.

Videon i sin helhet
Denna källa tillämpar ofta läsvägg för sina artiklar
Se hela klippet

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Om aktien Advanced Micro Devices

Mest sedda

Senaste nytt