Trading Direkt Healthcare 2022-11-28 | Hansa Biopharmas vd om lanseringen av Idefirix
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Video

Trading Direkt Healthcare 2022-11-28 | Hansa Biopharmas vd om lanseringen av Idefirix

Trading Direkt Healthcare gästas av Hansa Biopharmas vd Søren Tulstrup som berättar om specialistläkemedelsbolagets tidiga Europalansering av Idefirix med syfte att ta ned antikroppar för att möjliggöra fler njurtransplantationer och i förlängningen undvika organavstötningar. Vi tittar också närmare på målen med fas 2-studien med Idefirix för utvärdering av Idefirix inom antikroppsmedierad avstötning efter njurtransplantation. Samtalet med Søren Tulstrup avslutas med att sätta fokus på Hansa Biopharmas finansiering och resultat. I nyhetssvepet tar vi upp biverkningsprofilen för Bioarctics lecanemab efter att röster inom Alzheimersområdet höjs för hjärnblödningar kopplat till läkemedelskandidaten.

I veckan väntar en presentation av ytterligare detaljer kring Clarity AD-studien på Alzheimers kongressen CTAD. Förhoppningsvis får vi veta mer om risknyttan av behandlingen då. Marknaden för noteringar och kapitalanskaffningar är kärv. Forskningsbolaget Xintela har skjutit upp planerna på en notering av dotterbolaget Targinta.

På annat håll har medicinteknikbolaget Acarix meddelat om en emission om 53 miljoner kronor. Strålterapisystemleverantören Elekta släppte på torsdagen i förra veckan sin rapport för bolagets andra kvartal, augusti till oktober, i det brutna räkenskapsåret 2022/2023. Resultatutfallet gav en blandad bild med förväntningar om en gradvis förbättring av leverantörskedjorna under bolagets fjärde kvartal, under februari till april. Efter rapporten har flera analytiker justerat sina riktkurser, men vi har även fått se en förändrad rekommendation. I segmentet Magnus svarar och förklarar är ämnet för dagen transplantation. Trading Direkt Healthcare sänds varje måndag klockan 12.00 med fokus på de senaste händelserna inom life science. 00:00 - Introduktion 00:58 - Kursfallet i Bioarctic efter det andra dödsfallet på grund av hjärnblödning kopplat till lecanemab 03:24 - Hansa Biopharmas vd Søren Tulstrup om den tidiga lanseringen av Idefirix i Europa 15:31 - Målen för fas 2-studien med Idefirix mot antikroppsmedierad avstötning efter njurtransplantation 20:40 - Hansa Biopharmas vd om bolagets finansiering 31:31 - Nyhetssvepet med Xintela, Acarix och Elekta 37:55 - Magnus svarar och förklarar om transplantation.

Videon i sin helhet
Denna källa tillämpar ofta läsvägg för sina artiklar
Se hela klippet

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Mest sedda

Senaste nytt