Trading Direkt Healthcare 2022-12-19, Intervjuer: Calliditas och Mendus
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Video

Trading Direkt Healthcare 2022-12-19, Intervjuer: Calliditas och Mendus

00:00 Intro 01:54 Calliditas vd om bolagets licensavtal med Viatris 15:24 Calliditas vd om förväntningarna inför 2023 18:54 Mendus vd om resultaten från Advance II-studien med läkemedelskandidaten DCP-001 vid blodkongressen ASH 29:08 Nyhetssvepet med Irlab Therapeutics, Xbrane Biopharma och Lidds 32:38 Magnus svarar och förklarar off-label förskrivningar av läkemedel Trading Direkt Healthcare gästas av Renee Aguiar-Lucander, vd för specialistläkemedelsbolaget Calliditas Therapeutics.

Hon berättar mer om licensavtalet som bolaget slöt med Viatris för Nefecon kring marknaden i Japan. Under veckan som gick höll Calliditas även en investerarpresentation med sin partner Everest Medicines, som ansvarar för marknaden i Kina. Förutom att ge en kort sammanfattning av detta event tar vi en titt på lanseringen av Tarpeyo i USA samt Kinpeygo i Europa genom partnern Stada. Forskningsbolaget Mendus presenterade under blodkongressen ASH nya data för läkemedelskandidaten DCP-001 med syfte att förhindra återfall i blodcancerformen akut myeloisk leukemi.

Vi passade på att ta en pratstund med Mendus vd Erik Manting och fråga om studieutfallet. I nyhetssvepet går vi in på uppdaterade tidslinjer från Irlab Therapeutics samt Xbrane Biopharma såväl som en kapitalanskaffning från forskningsbolaget Lidds. I segmentet Magnus svarar och förklarar är ämnet för dagen off-label-förskrivning av läkemedel. Trading Direkt Healthcare sänds varje måndag klockan 12.00 med fokus på de senaste händelserna inom life science..

Videon i sin helhet
Denna källa tillämpar ofta läsvägg för sina artiklar
Se hela klippet

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Mest sedda

Senaste nytt