Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Video

Trading Direkt Healthcare 2022-12-19, Intervjuer: Calliditas och Mendus

00:00 Intro 01:54 Calliditas vd om bolagets licensavtal med Viatris 15:24 Calliditas vd om förväntningarna inför 2023 18:54 Mendus vd om resultaten från Advance II-studien med läkemedelskandidaten DCP-001 vid blodkongressen ASH 29:08 Nyhetssvepet med Irlab Therapeutics, Xbrane Biopharma och Lidds 32:38 Magnus svarar och förklarar off-label förskrivningar av läkemedel Trading Direkt Healthcare gästas av Renee Aguiar-Lucander, vd för specialistläkemedelsbolaget Calliditas Therapeutics.

Hon berättar mer om licensavtalet som bolaget slöt med Viatris för Nefecon kring marknaden i Japan. Under veckan som gick höll Calliditas även en investerarpresentation med sin partner Everest Medicines, som ansvarar för marknaden i Kina. Förutom att ge en kort sammanfattning av detta event tar vi en titt på lanseringen av Tarpeyo i USA samt Kinpeygo i Europa genom partnern Stada. Forskningsbolaget Mendus presenterade under blodkongressen ASH nya data för läkemedelskandidaten DCP-001 med syfte att förhindra återfall i blodcancerformen akut myeloisk leukemi.

Vi passade på att ta en pratstund med Mendus vd Erik Manting och fråga om studieutfallet. I nyhetssvepet går vi in på uppdaterade tidslinjer från Irlab Therapeutics samt Xbrane Biopharma såväl som en kapitalanskaffning från forskningsbolaget Lidds. I segmentet Magnus svarar och förklarar är ämnet för dagen off-label-förskrivning av läkemedel. Trading Direkt Healthcare sänds varje måndag klockan 12.00 med fokus på de senaste händelserna inom life science..

Videon i sin helhet  Denna källa tillämpar ofta läsvägg för sina artiklarSe hela klippet

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Mest sedda

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.