Bergs Timber (BRG B) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Bergs Timber aktie

BRG B  

Bergs Timber är verksamma inom skogsindustrin. Bolaget producerar och säljer sågade och vidareförädlade trävaror. Av trävarorna exporteras majoriteten av produktionen ut till den europeiska marknaden, där varorna främst består av konstruktionsvirke i gran och fur. Utöver framställer bolaget vissa biprodukter som briketter, flis och spån. Bolaget grundades ursprungligen under 1919 och har idag sitt huvudkontor i Mörlunda.

Bergs Timber tillhör sektorn Material och branschen Skogsbolag. Bolaget har ett börsvärde på 2 219 MSEK, en omsättning på 3 219 MSEK och med ett resultat på 216 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Bergs Timber

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Bergs Timber (BRG B) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Bergs Timber aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Small Cap, och med tickern BRG B. Aktien har ett P/E-tal på 10.3 och P/S-tal på 1 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Bergs Timber utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Bergs Timber senaste utdelning är 0.2 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 3.1% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Bergs Timber Avanza – se aktiekurs idag

Se Bergs Timber senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Bergs Timber – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Bergs Timber.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Bergs Timber.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Bergs Timber

Bergs Timber

TickerBRG B
ListaSmall Cap
LandSverige
SektorMaterial
BranschSkogsbolag
Börsvärde2 219 MSEK
Omsättning3 219 MSEK
Vinst216 MSEK
P/E10.3
P/S1
Utdelning0.2 SEK
Direktavkastning3.1%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Bergs Timber

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Bergs Timber? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter