Holmen B (HOLM B) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Holmen B aktie

HOLM B  

Holmen är en global skogsindustrikoncern. Bolaget fokuserar på tillverkning och distribution av pappersprodukter. Utbudet är brett och inkluderar exempelvis tryckpapper, kartong och trävaror. Verksamheten drivs via flertalet affärssegment och dotterbolag, och en stor del av affärsverksamheten fokuserar på ägande och förvaltning av större skogsmarker runtom den nordiska marknaden. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Holmen B tillhör sektorn Material och branschen Skogsbolag. Bolaget har ett börsvärde på 61 434 MSEK, en omsättning på 18 579 MSEK och med ett resultat på 2 163 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Holmen B

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Holmen B (HOLM B) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Holmen B aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Large Cap, och med tickern HOLM B. Aktien har ett P/E-tal på 28.4 och P/S-tal på 3.4 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Holmen B utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Holmen B senaste utdelning är 10.8 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 2.8% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Holmen B Avanza – se aktiekurs idag

Se Holmen B senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Holmen B – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Holmen B.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Holmen B.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Holmen B

Holmen B

TickerHOLM B
ListaLarge Cap
LandSverige
SektorMaterial
BranschSkogsbolag
Börsvärde61 434 MSEK
Omsättning18 579 MSEK
Vinst2 163 MSEK
P/E28.4
P/S3.4
Utdelning10.8 SEK
Direktavkastning2.8%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Holmen B

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Holmen B? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter