Stora Enso R (STE R) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Stora Enso R aktie

STE R  

Stora Enso är en global skogsindustrikoncern. Inom koncernen återfinns produktion och utveckling av tidnings- och bokpapper, konsumentkartonger, industriförpackningar samt övriga träprodukter. Koncernen har verksamhet på global nivå med störst närvaro inom Europa samt Nordamerika. Bolaget grundades 1998 vid sammanslagningen av Finska Enso och svenska Stora Kopparbergs Bergslags Aktiebolag.

Stora Enso R tillhör sektorn Material och branschen Skogsbolag. Bolaget har ett börsvärde på 126 018 MSEK, en omsättning på 104 498 MSEK och med ett resultat på 6 507 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Stora Enso R

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Stora Enso R (STE R) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Stora Enso R aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Large Cap, och med tickern STE R. Aktien har ett P/E-tal på 19.4 och P/S-tal på 1.4 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Stora Enso R utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Stora Enso R senaste utdelning är 3.2 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 2% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Stora Enso R Avanza – se aktiekurs idag

Se Stora Enso R senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Stora Enso R – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Stora Enso R.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Stora Enso R.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Stora Enso R

Stora Enso R

TickerSTE R
ListaLarge Cap
LandSverige
SektorMaterial
BranschSkogsbolag
Börsvärde126 018 MSEK
Omsättning104 498 MSEK
Vinst6 507 MSEK
P/E19.4
P/S1.4
Utdelning3.2 SEK
Direktavkastning2%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Stora Enso R

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Stora Enso R? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter