Stora Enso R aktie | STE R | Aktiekurs, analyser & nyheter - Börskollen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Stora Enso R aktie • STE R • Aktiekurs

🤍  Bevaka
Rapportdags: 5 dagar kvar till nästa rapport i Stora Enso R
Om aktien
NamnStora Enso R
StatusNoterad
TickerSTE R
ListaLarge Cap
LandSverige
SektorMaterial
BranschSkogsbolag
UtdelningJa
Första handelsdag29 Dec 1998
Nästa rapport25 Apr
Antal ägare Avanza12,618 st
Antal ägare Nordnet2,733 st
Ägare hos nätmäklarna
Om bolaget
Stora Enso är en global skogsindustrikoncern. Inom koncernen återfinns produktion och utveckling av tidnings- och bokpapper, konsumentkartonger, industriförpackningar samt övriga träprodukter. Koncernen har verksamhet på global nivå med störst närvaro inom Europa samt Nordamerika. Bolaget grundades 1998 vid sammanslagningen av Finska Enso och svenska Stora Kopparbergs Bergslags Aktiebolag.
Dölj beskrivning ▲Blankning
EmittentStora Enso R
Blankat nu0.1%
1 vecka sedan -
1 månad sedan -
6 månader sedan -
Senast uppdateradIdag
Trend

Aktuella positioner över 0,5%

Det finns inga aktuella betydande positioner att visa just nu.

Historiska positioner över 0,5%

Det finns inga historiska betydande positioner att visa just nu.

Köpa Stora Enso R

Analysera Stora Enso R

Handla Stora Enso R

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan innehåller reklam eller affiliatelänkar.
Start
Nyheter
Insynshandel
Videos
Bloggar
Podcasts
PM
Blankning
Analyser

Nyheter om Stora Enso R

Oj, här var det tomt just nu.

Visa fler

Detaljerad blankning i Stora Enso R

EmittentStora Enso R
Blankat nu0.1%
1 vecka sedan -
1 månad sedan -
6 månader sedan -
Senast uppdateradIdag
Trend

Aktuella positioner över 0,5%

Det finns inga aktuella betydande positioner att visa just nu.

Historiska positioner över 0,5%

Det finns inga historiska betydande positioner att visa just nu.

Bolag i samma branch som Stora Enso R

Svenska Cellulosa Aktiebolaget. Kärnan i SCAs verksamhet är skogen, Europas största privata skogsinnehav.

UPM-Kymmene är verksamma inom skogsindustrin. Bolaget arbetar idag med utveckling av förnybar träbiomassa och biobränsle.

BillerudKorsnäs är ett tillverkningsbolag. Bolaget är idag specialiserade inom utvecklingen av förpackningsmaterial, som vidare används för att paketera och skydda olika produkter.

Holmen är en global skogsindustrikoncern. Bolaget fokuserar på tillverkning och distribution av pappersprodukter.

Metsä Board är ett tillverkningsbolag. Bolaget är en tillverkare av kartonger framtaget av skogsfiber.

Nordic Paper Holding är verksamma inom skogsindustrin.

FAQ - Vanliga frågor och svar om Stora Enso R

Ska man investera i Stora Enso R aktie?

Som alltid när det kommer till investeringar finns det inget givet rätt eller fel, utan det beror helt på vad du är för typ av investerare, om du investerar på lång sikt eller handlar aktivt (trading), vad du har för risktolerans osv. På denna sida vill vi ge dig som är intresserad av att köpa aktier i Stora Enso R en bättre möjlighet att lära dig mer om bolaget, följa nyhetsflödet samt tipsa om aktörer som vi själva gillar för att fortsätta analysera och handla aktier i Stora Enso R.

Vi understryker att alla investeringar är förenade med risk och att historisk avkastning inte är någon garanti för framtida avkastning. Gör alltid din egen analys!

Har Stora Enso R utdelning och direktavkastning?

Ja, Stora Enso R har utdelning.

Utdelningen är en del av företagets vinst som delas ut till dess aktieägare i form av pengar eller ibland även som ytterligare aktier. Det är ett sätt för företaget att dela sin vinst med aktieägarna som ett incitament för att äga deras aktier. Utdelningar är vanligtvis betalda regelbundet, vanligtvis varje kvartal eller årligen.

När kommer Stora Enso R rapport

Nästa rapport i bolaget kommer: 2024-04-25.

Det är altså 5 dagar kvar till nästa rapport i Stora Enso R.

En kvartalsrapport är en finansiell rapport som ett börsnoterat bolag offentliggör varje kvartal, det vill säga fyra gånger om året. Syftet med en kvartalsrapport är att ge aktieägare, investerare och allmänheten en insikt i företagets ekonomiska prestation under den senaste kvartalsperioden.

Stora Enso R senaste rapport

Länk till senaste rapporten från Stora Enso R: STORAENSO_Annual_Report_2023 - Stora Enso publishes its Annual Report 2023

Nuvarande blankning i Stora Enso R

Just nu är 0.1 procent av kapitalet blankat i Stora Enso R jämfört med förra veckan då det var 0 procent. Vi uppdaterar denna info dagligen och senaste förändring i blankning skedde Idag .

Stora Enso R senaste riktkurs

Så här uttalar sig analyshuset om riktkursen för Stora Enso R i sitt senaste utlåtande: ABG Sundal Collier höjer Stora Enso till köp (behåll), riktkurs 14,50 euro. Fler riktkurser kan du se här ovan.

Liknande bolag som Stora Enso R

Många som är intresserade av Stora Enso R titar ofta på andra bolag i samma branch, Skogsbolag. Några av de mest populära bolagen är SCA från Sverige, UPM-Kymmene från Finland och Billerud från Sverige

Stora Enso R forum

Var kan jag diskutera Stora Enso R och andra aktier jag följer? Sociala nätverk så som Facebook och Twitter är kända för att vara hubbar för aktiediskussioner. Men även handelsplatser så som Avanza och Nordnet har sina egna forum där användare kan diskutera aktier, investeringsstrategier och marknadsnyheter.

Ett vanligt forum för aktier och aktiediskussion är Twitter. Där är det vanligt att man "taggar" bolag man nämner genom att använda ticker och ett dollartecken ($) först. Exempel på diskussioner som rör Stora Enso R: Stora Enso R forum.

När du har hittat ett aktieforum för Stora Enso R som intresserar dig, är det viktigt att vara försiktig med informationen du delar och att göra din egen efterforskning. Inte all information på dessa forum är nödvändigtvis korrekt eller pålitlig, så det är klokt att vara skeptisk och kritisk. Diskussionsforum kan dock vara användbara för att utbyta åsikter och idéer med andra investerare och få insikt i marknaden.

Så här gör du om du vill köpa aktier i Stora Enso R via Avanza

I detta exempel belyser vi Avanza, en ledande nätmäklare som vi på Börskollen själva använder, men processen ser likartad ut för andra alternativ. Så här gör du för att köpa aktier:

Steg 1: Öppna ett konto hos en nätmäklare

Att öppna ett konto tar bara någon minut och görs enklast genom att du anger ditt personnummer och genomför en kundkännedom med hjälp av BankID.

Steg 2: Öppna ett Investeringssparkonto (ISK)

När du gått igenom det första steget är det dags att välja den typ av konto där du vill köpa och förvara dina aktier. Ett Investeringssparkonto (ISK) är oftast att rekommendera framför en vanlig aktiedepå, detta då det ger dig en lägre beskattning och är smidigare vid deklaration. Du kan öppna ett ISK hos Avanza när du har loggat in på ditt konto.

Läs mer och öppna ISK hos Avanza

OBS! Om du har tänkt att handla mycket med utländska aktier kan istället en Kapitalförsäkring (KF) vara att föredra. Beskattning och deklaration är även här smidig och påminner om den för ISK.

Läs mer och öppna KF hos Avanza

Steg 3: Sök efter Stora Enso R

När du sedan börjar bli redo att köpa dina första aktier kan du enkelt och smidigt söka fram aktien via sökfältet (övre högre hörnet). På aktiesidan finner du även mer information om aktien/bolaget.

Steg 4: Köp aktier i Stora Enso R

När du väl har tagit dig så här långt återstår bara att ta en beslut om du vill köpa aktien eller ej. Om du beslutar dig för att det är en bra aktie att köpa, klickar du bara på den blåa köpknappen och anger vilket belopp du vill investera (eller väljer hur många aktier). Säkerställ att allt ser rätt ut (samt se de avgifter som är förenade med köpet) och sedan är det bara att genomföra köpet. Nu har du köpt dina första aktier i Stora Enso R!

STÄNG X
Handla aktier i Stora Enso R
Vunnit “Sveriges nöjdaste sparare” 14 år i rad
Brett utbud av aktier, fonder och derivat
Bli kund helt gratis – enkel och smidig plattform
Erbjudande: Handla aktier/fonder gratis upp till 50 000 kr

Går Stora Enso R aktie att handla på börsen?

Ja, Stora Enso R är börsnoterade i Sverige, vilket innebär att deras aktier går att handla på börsen. Här kan du se aktuell aktiekurs för Stora Enso R.

Vad har hänt med Stora Enso R aktien?

Här är den senaste nyheten där Stora Enso R nämns: Tuomas Hallenberg blir ny chef för Stora Ensos skogsdivision.

Här är tre nyheter till som kan förklara vad som hänt med Stora Enso R aktien:

Man kan inte alltid härleda en kursreaktion i en aktie till nyheter. Även om nyheter och händelser ofta har en påverkan på en akties pris, finns det flera faktorer och komplexiteter som kan påverka aktiemarknaden. Men i vissa fall kan det ge dig en ledtråd till vad som hänt.

Varför sjunker Stora Enso R aktien - är den övervärderad?

Stora Enso R kan sjunka i pris av olika skäl, och det är viktigt att förstå att aktiemarknaden är komplex och påverkas av många faktorer. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan sjunka i pris är: Negativa nyheter, branschspecifika händelser, ändrat investerarsentiment eller vinsthemtagning m.fl.

Varför stiger Stora Enso R aktien - är den undervärderad?

Stora Enso R kan stiga i pris av olika skäl, och det beror ofta på positiva faktorer och förväntningar från investerare. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan stiga i pris är: Positiva nyheter, ökad efterfrågan, generell marktillväxt eller utdelningar och återköp av aktier m.fl.

Var kan jag investera i Stora Enso R aktie?

Det finns en uppsjö av olika alternativ, men vi rekommenderar generellt Sveriges ledande nätmäklare Avanza (som Börskollen själva använder) alternativt Nordnet för den som vill börja handla med aktier i Stora Enso R. Hos dessa nätmäklare kan du även se Stora Enso R aktiekurs samt hitta ytterligare bra information om bolaget/aktien, som exempelvis omsättning, P/E-tal eller utdelning (och även Avanza forum för diskussion med andra).

Läs mer: Om du är ny till aktiehandel tipsar vi om vår stora guide Aktier för nybörjare.

Om du istället är intresserad av att börja handla mer aktivt med aktien (trading) finns det istället så kallade tradingmäklare som är mer specialiserade på denna typ av aktiehandel. Här kan vi istället tipsa om IG* – välkänt och världsledande inom just trading!

*74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Hur kan jag lära mig mer och analysera Stora Enso R?

Du finner väldigt mycket information på denna sida samt även hos nätmäklarna som vi tipsade om ovan. Om du vill analysera bolaget/aktien Stora Enso R på en djupare nivå kan vi också tipsa om de ledande analystjänsterna TradingView och Börsdata (tjänster som vi på Börskollen själva använder dagligen). Här finner du lång historik för såväl aktuell aktiekurs som olika nyckeltal som omsättning, vinst, P/E-tal, utdelning etc och kan göra mer avancerad teknisk och fundamental analys för att komma fram till om du vill köpa aktien eller inte.