Götenehus Group (GHUS B) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Götenehus Group aktie

🔔 Skapa bevakning

GHUS B  

Götenehus Group är verksamma inom fastighetsbranschen. Bolaget är en aktör på småhusmarknaden runtom Sverige genom varumärkena Götenehus, VärsåsVillan och Swebostad. Koncernen drivs i huvudsak genom två affärsområden, med fokus på projektutveckling, marknadsföring och byggnation av gruppbyggda småhus, samt flerfamiljshus. Utöver huvudverksamheten marknadsför bolaget styckehus, enskilda villor samt fritidshus.

Götenehus Group tillhör sektorn Industri och branschen Bostadsbyggnation. Bolaget har ett börsvärde på 487 MSEK, en omsättning på 858 MSEK och med ett resultat på 24 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Götenehus Group

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Götenehus Group (GHUS B) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Götenehus Group aktie handlas på börsen i Sverige, på listan First North, och med tickern GHUS B. Aktien har ett P/E-tal på 20.6 och P/S-tal på 0.4 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Götenehus Group utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Götenehus Group senaste utdelning är 0.2 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 2.9% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Götenehus Group Avanza – se aktiekurs idag

Se Götenehus Group senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Götenehus Group – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Götenehus Group.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen rekommenderar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill handla aktier i Götenehus Group.

⭐⭐⭐⭐⭐

  • Sveriges nöjdaste kunder 11 år i rad
  • Handla aktier, fonder och derivat
  • Bli kund snabbt, enkelt och gratis
Skapa konto idag
Nyheter
Insynshandel
Videos
Bloggar
Pressmeddelanden
Blankning
Analyser

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Götenehus Group

Götenehus Group

TickerGHUS B
ListaFirst North
LandSverige
SektorIndustri
BranschBostadsbyggnation
Börsvärde487 MSEK
Omsättning858 MSEK
Vinst24 MSEK
P/E20.6
P/S0.4
Utdelning0.2 SEK
Direktavkastning2.9%

Handla aktien

Analysera aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Götenehus Group

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Götenehus Group? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter