Oriola B (FI) (OKDBV) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Oriola B (FI) aktie

OKDBV  

Oriola är en finsk läkemedelskoncern med särskilt fokus inom distribution av läkemedel till andra aktörer inom branschen. Bolaget erbjuder diverse tjänster till apotek och övriga läkemedelsbolag, vilket exempelvis innefattar förhandlingar med leverantörer och distribution av produkter. Idag innehas störst verksamhet inom den nordiska och baltiska marknaderna. Huvudkontoret ligger i Espoo.

Oriola B (FI) tillhör sektorn Dagligvaror och branschen Apotek. Bolaget har ett börsvärde på 336 MEUR, en omsättning på 1 795 MEUR och med ett resultat på 5 MEUR under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Oriola B (FI)

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Oriola B (FI) (OKDBV) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Oriola B (FI) aktie handlas på börsen i Finland, på listan Mid Cap, och med tickern OKDBV. Aktien har ett P/E-tal på 74.8 och P/S-tal på 0.2 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Oriola B (FI) utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Oriola B (FI) senaste utdelning är 0 EUR per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 1.6% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Oriola B (FI) Avanza – se aktiekurs idag

Se Oriola B (FI) senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Oriola B (FI) – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Oriola B (FI).
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Oriola B (FI).

Bolagsbevakning
Investera
Analysera

Mer om Oriola B (FI)

Oriola B (FI)

TickerOKDBV
ListaMid Cap
LandFinland
SektorDagligvaror
BranschApotek
Börsvärde336 MEUR
Omsättning1 795 MEUR
Vinst5 MEUR
P/E74.8
P/S0.2
Utdelning0 EUR
Direktavkastning1.6%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Oriola B (FI)

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Oriola B (FI)? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter