Rovio (FI) (ROVIO) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Rovio (FI) aktie

🔔 Skapa bevakning

ROVIO  

Rovio Entertainment är ett underhållningsbolag som utvecklar och lanserar mobilspel. Verksamheten är indelad i två affärsområden: Games och Brand Licensing. Ett av bolagets mest kända spel är Angry Birds, som idag används på global nivå. Spelen laddas ned online och utöver spelen har bolaget även tagit fram serier och filmer om Angry Birds. Bolaget grundades under 2003 och har sitt huvudkontor i Esbo, Finland.

Rovio (FI) tillhör sektorn Sällanköpsvaror och branschen Gaming & Spel. Bolaget har ett börsvärde på 494 MEUR, en omsättning på 285 MEUR och med ett resultat på 24 MEUR under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Rovio (FI)

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Rovio (FI) (ROVIO) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Rovio (FI) aktie handlas på börsen i Finland, på listan Mid Cap, och med tickern ROVIO. Aktien har ett P/E-tal på 20.2 och P/S-tal på 1.8 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Rovio (FI) utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Rovio (FI) senaste utdelning är 0.1 EUR per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 2% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Rovio (FI) Avanza – se aktiekurs idag

Se Rovio (FI) senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Rovio (FI) – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Rovio (FI).
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen rekommenderar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill handla aktier i Rovio (FI).

⭐⭐⭐⭐⭐

  • Sveriges nöjdaste kunder 11 år i rad
  • Handla aktier, fonder och derivat
  • Bli kund snabbt, enkelt och gratis
Skapa konto idag
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden
Analyser

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Rovio (FI)

Rovio (FI)

TickerROVIO
ListaMid Cap
LandFinland
SektorSällanköpsvaror
BranschGaming & Spel
Börsvärde494 MEUR
Omsättning285 MEUR
Vinst24 MEUR
P/E20.2
P/S1.8
Utdelning0.1 EUR
Direktavkastning2%

Handla aktien

Analysera aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Rovio (FI)

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Rovio (FI)? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter