Paradox Interactive (PDX) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Paradox Interactive aktie

PDX  

Paradox Interactive är en spelutvecklare särskilt inriktade mot utveckling av strategiska spel. Exempel på spel som bolaget utvecklat inkluderar Cities, Skylines, Europa Universalis och Crusader Kings. Bolaget grundades 1998 och har sedan etableringen tagit fram en produktportfölj som idag används på global nivå. Huvudkontoret är beläget i Stockholm.

Paradox Interactive tillhör sektorn Sällanköpsvaror och branschen Gaming & Spel. Bolaget har ett börsvärde på 17 572 MSEK, en omsättning på 1 451 MSEK och med ett resultat på 439 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Paradox Interactive

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Paradox Interactive (PDX) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Paradox Interactive aktie handlas på börsen i Sverige, på listan First North, och med tickern PDX. Aktien har ett P/E-tal på 40 och P/S-tal på 10 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Paradox Interactive utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Paradox Interactive senaste utdelning är 1 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 0.6% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Paradox Interactive Avanza – se aktiekurs idag

Se Paradox Interactive senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Paradox Interactive – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Paradox Interactive.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Paradox Interactive.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Paradox Interactive

Paradox Interactive

TickerPDX
ListaFirst North
LandSverige
SektorSällanköpsvaror
BranschGaming & Spel
Börsvärde17 572 MSEK
Omsättning1 451 MSEK
Vinst439 MSEK
P/E40
P/S10
Utdelning1 SEK
Direktavkastning0.6%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Paradox Interactive

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Paradox Interactive? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter