Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.
Salmones Camanchaca
🤍  Skapa bevakning

Salmones Camanchaca aktie (SACAM)

Om bolaget

På den här sidan samlar vi en stor mängd information om bolaget/aktien Salmones Camanchaca, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, riktkurser, insynstransaktioner, blankningspositioner och mycket mer – allt för att du ska kunna lära dig mer, följa och bevaka bolaget. Vad händer med Salmones Camanchaca? Varför stiger/sjunker aktien? Vad säger analysrekommendationerna? Är aktien köpvärd eller inte? Hur handlar insiders?

Vi tipsar också om vår smidiga app för bolagsbevakning, var du kan läsa mer om bolaget, se aktuell aktiekurs samt köpa aktier i bolaget Salmones Camanchaca!

Vad är Salmones Camanchaca?

Salmones Camanchaca bedriver fiskodling. Bolaget är verksamma inom hela värdekedjan, från odling, bearbetning till försäljning av atlantisk lax, skaldjur och övrig fisk. Störst verksamhet återfinns vid den chilenska havskusten, där produkterna exporteras på global nivå, främst till Europa och Nordamerika, via bolagets egna försäljningsavdelningar samt via återförsäljare.

Ska man investera i Salmones Camanchaca aktie?

Som alltid när det kommer till investeringar finns det inget givet rätt eller fel, utan det beror helt på vad du är för typ av investerare, om du investerar på lång sikt eller handlar aktivt (trading), vad du har för risktolerans osv. På denna sida vill vi ge dig som är intresserad av att köpa aktier i Salmones Camanchaca en bättre möjlighet att lära dig mer om bolaget, följa nyhetsflödet samt tipsa om aktörer som vi själva gillar för att fortsätta analysera och handla aktier i Salmones Camanchaca.

Vi understryker att alla investeringar är förenade med risk och att historisk avkastning inte är någon garanti för framtida avkastning. Gör alltid din egen analys!

Har Salmones Camanchaca utdelning och direktavkastning?

Som vi tipsade om ovan finner du mer information om Salmones Camanchaca utdelning via exempelvis Avanza eller Börsdata där du kan finna mer omfattande historik och jämföra med andra bolag.

Utdelningen är en del av företagets vinst som delas ut till dess aktieägare i form av pengar eller ibland även som ytterligare aktier. Det är ett sätt för företaget att dela sin vinst med aktieägarna som ett incitament för att äga deras aktier. Utdelningar är vanligtvis betalda regelbundet, vanligtvis varje kvartal eller årligen.

När kommer Salmones Camanchaca rapport

Nästa rapport i bolaget kommer: 2023-11-15.

Det är altså 54 dagar kvar till nästa rapport i Salmones Camanchaca.

En kvartalsrapport är en finansiell rapport som ett börsnoterat bolag offentliggör varje kvartal, det vill säga fyra gånger om året. Syftet med en kvartalsrapport är att ge aktieägare, investerare och allmänheten en insikt i företagets ekonomiska prestation under den senaste kvartalsperioden.

Liknande bolag som Salmones Camanchaca

Ett sätt att lära sig mer om bolaget och branschen kan vara genom att även studera och läsa på mer om liknande bolag som befinner sig i samma, eller närliggande, bransch. Kanske finner du andra konkurrerande bolag som du är mer intresserad av att köpa aktier i? Eller kanske tror du starkt på hela branschen som helhet och vill sprida dina risker över flera bolag som rider på samma underliggande trend? Oavsett vilket listar vi nedan eventuella bolag (främst nordiska) som tillhör branschen Fiskodling.

Grieg Seafood

Grieg Seafood är en norsk leverantör och odlare av lax och skaldjur.

Läs mer om Grieg Seafood

Atlantic Sapphire

Atlantic Sapphire är verksamma inom fiskeodling. Uppfödningen består främst av atlantisk lax och råvaran exporteras på global nivå.

Läs mer om Atlantic Sapphire

SalMar

SalMar är en fiskodlare. Störst andel uppfödning och vidareförsäljning består av atlantisk lax.

Läs mer om SalMar

AKVA Group

AKVA Group är norskt bolag med verksamhet inom akvakulturindustrin.

Läs mer om AKVA Group

Austevoll Seafood

Austevoll Seafood är verksamma inom fiskindustrin. Bolaget äger och driver flera fiskefartyg och förfogar över konserverings- och frysanläggningar.

Läs mer om Austevoll Seafood

Salmones Camanchaca forum

Var kan jag diskutera Salmones Camanchaca och andra aktier jag följer? Sociala nätverk så som Facebook och Twitter är kända för att vara hubbar för aktiediskussioner. Men även handelsplatser så som Avanza och Nordnet har sina egna forum där användare kan diskutera aktier, investeringsstrategier och marknadsnyheter.

Ett vanligt forum för aktier och aktiediskussion är Twitter. Där är det vanligt att man "taggar" bolag man nämner genom att använda ticker och ett dollartecken ($) först. Exempel på diskussioner som rör Salmones Camanchaca: Salmones Camanchaca forum.

När du har hittat ett aktieforum för Salmones Camanchaca som intresserar dig, är det viktigt att vara försiktig med informationen du delar och att göra din egen efterforskning. Inte all information på dessa forum är nödvändigtvis korrekt eller pålitlig, så det är klokt att vara skeptisk och kritisk. Diskussionsforum kan dock vara användbara för att utbyta åsikter och idéer med andra investerare och få insikt i marknaden.

Så här gör du om du vill köpa aktier i Salmones Camanchaca via Avanza

I detta exempel belyser vi Avanza, en ledande nätmäklare som vi på Börskollen själva använder, men processen ser likartad ut för andra alternativ. Så här gör du för att köpa aktier:

Steg 1: Öppna ett konto hos en nätmäklare

Att öppna ett konto tar bara någon minut och görs enklast genom att du anger ditt personnummer och genomför en kundkännedom med hjälp av BankID.

Steg 2: Öppna ett Investeringssparkonto (ISK)

När du gått igenom det första steget är det dags att välja den typ av konto där du vill köpa och förvara dina aktier. Ett Investeringssparkonto (ISK) är oftast att rekommendera framför en vanlig aktiedepå, detta då det ger dig en lägre beskattning och är smidigare vid deklaration. Du kan öppna ett ISK hos Avanza när du har loggat in på ditt konto.

Läs mer och öppna ISK hos Avanza

OBS! Om du har tänkt att handla mycket med utländska aktier kan istället en Kapitalförsäkring (KF) vara att föredra. Beskattning och deklaration är även här smidig och påminner om den för ISK.

Läs mer och öppna KF hos Avanza

Steg 3: Sök efter Salmones Camanchaca

När du sedan börjar bli redo att köpa dina första aktier kan du enkelt och smidigt söka fram aktien via sökfältet (övre högre hörnet). På aktiesidan finner du även mer information om aktien/bolaget.

Steg 4: Köp aktier i Salmones Camanchaca

När du väl har tagit dig så här långt återstår bara att ta en beslut om du vill köpa aktien eller ej. Om du beslutar dig för att det är en bra aktie att köpa, klickar du bara på den blåa köpknappen och anger vilket belopp du vill investera (eller väljer hur många aktier). Säkerställ att allt ser rätt ut (samt se de avgifter som är förenade med köpet) och sedan är det bara att genomföra köpet. Nu har du köpt dina första aktier i Salmones Camanchaca!

Handla aktier i Salmones Camanchaca
Sveriges nöjdaste kunder i över 10 år på rad
Handla aktier, fonder och derivat
Bli kund snabbt, enkelt och gratis

Går Salmones Camanchaca aktie att handla på börsen?

Ja, Salmones Camanchaca är börsnoterade i Norge, vilket innebär att deras aktier går att handla på börsen. Här kan du se aktuell aktiekurs för Salmones Camanchaca.

Vad har hänt med Salmones Camanchaca aktien?

Här är den senaste nyheten där Salmones Camanchaca nämns: Dagens aktierekommendationer – SSAB med på listan.

Här är tre nyheter till som kan förklara vad som hänt med Salmones Camanchaca aktien:

Man kan inte alltid härleda en kursreaktion i en aktie till nyheter. Även om nyheter och händelser ofta har en påverkan på en akties pris, finns det flera faktorer och komplexiteter som kan påverka aktiemarknaden. Men i vissa fall kan det ge dig en ledtråd till vad som hänt.

Varför sjunker Salmones Camanchaca aktien - är den övervärderad?

Salmones Camanchaca kan sjunka i pris av olika skäl, och det är viktigt att förstå att aktiemarknaden är komplex och påverkas av många faktorer. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan sjunka i pris är: Negativa nyheter, branschspecifika händelser, ändrat investerarsentiment eller vinsthemtagning m.fl.

Varför stiger Salmones Camanchaca aktien - är den undervärderad?

Salmones Camanchaca kan stiga i pris av olika skäl, och det beror ofta på positiva faktorer och förväntningar från investerare. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan stiga i pris är: Positiva nyheter, ökad efterfrågan, generell marktillväxt eller utdelningar och återköp av aktier m.fl.

Var kan jag investera i Salmones Camanchaca aktie?

Det finns en uppsjö av olika alternativ, men vi rekommenderar generellt Sveriges ledande nätmäklare Avanza (som Börskollen själva använder) alternativt Nordnet för den som vill börja handla med aktier i Salmones Camanchaca. Hos dessa nätmäklare kan du även se Salmones Camanchaca aktiekurs samt hitta ytterligare bra information om bolaget/aktien, som exempelvis omsättning, P/E-tal eller utdelning (och även Avanza forum för diskussion med andra).

Läs mer: Om du är ny till aktiehandel tipsar vi om vår stora guide Aktier för nybörjare.

Om du istället är intresserad av att börja handla mer aktivt med aktien (trading) finns det istället så kallade tradingmäklare som är mer specialiserade på denna typ av aktiehandel. Här kan vi istället tipsa om IG* – välkänt och världsledande inom just trading!

*73% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Hur kan jag lära mig mer och analysera Salmones Camanchaca?

Du finner väldigt mycket information på denna sida samt även hos nätmäklarna som vi tipsade om ovan. Om du vill analysera bolaget/aktien Salmones Camanchaca på en djupare nivå kan vi också tipsa om de ledande analystjänsterna TradingView och Börsdata (tjänster som vi på Börskollen själva använder dagligen). Här finner du lång historik för såväl aktuell aktiekurs som olika nyckeltal som omsättning, vinst, P/E-tal, utdelning etc och kan göra mer avancerad teknisk och fundamental analys för att komma fram till om du vill köpa aktien eller inte.

Visa hela beskrivningen ▼
Om aktien
NamnSalmones Camanchaca
StatusNoterad
TickerSACAM
ListaOslo Bors
LandNorge
SektorDagligvaror
BranschFiskodling
UtdelningNej
Första handelsdag02 Feb 2018
Nästa rapport15 Nov
Antal ägare Avanza124 st
Antal ägare Nordnet211 st

Salmones Camanchacas aktiekurs - Analysera och köp aktien

Köpa Salmones Camanchaca

Analysera Salmones Camanchaca

Handla Salmones Camanchaca

73% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.
Nyheter
Insynshandel
Videos
Bloggar
Podcasts
PM
Blankning
Analyser

Nyheter om Salmones Camanchaca

Oj, här var det tomt just nu.

Vi har inte hittat några nyheter än.

Visa mer

Riktkurser Salmones Camanchaca

Analyser Salmones Camanchaca

Rapportestimat Salmones Camanchaca

Podcasts Salmones Camanchaca

Videos Salmones Camanchaca

Nyhetsbrev

Mer från Börskollen

Köp aktien Salmones Camanchaca

Börskollen använder själva
Sveriges nöjdaste kunder i över 10 år på rad
Handla aktier, fonder och derivat
Bli kund snabbt, enkelt och gratis
Daniel har ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap.