SalMar (NO) (SALM) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

SalMar (NO) aktie

SALM  

SalMar är en fiskodlare. Störst andel uppfödning och vidareförsäljning består av atlantisk lax. Bolaget bedriver verksamhet genom hela värdekedjan, från uppfödning av fiskyngel till förpackning, bearbetning, distribution och försäljning. Verksamhet innehas idag på global nivå, där en stor del av råvarorna exporteras. SalMar etablerades 1991 och har sitt huvudkontor i Kverva.

SalMar (NO) tillhör sektorn Dagligvaror och branschen Fiskodling. Bolaget har ett börsvärde på 67 186 MNOK, en omsättning på 12 900 MNOK och med ett resultat på 2 291 MNOK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien SalMar (NO)

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper SalMar (NO) (SALM) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

SalMar (NO) aktie handlas på börsen i Norge, på listan OBX, och med tickern SALM. Aktien har ett P/E-tal på 29.3 och P/S-tal på 5.4 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

SalMar (NO) utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

SalMar (NO) senaste utdelning är 20 NOK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 3.4% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

SalMar (NO) Avanza – se aktiekurs idag

Se SalMar (NO) senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter SalMar (NO) – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien SalMar (NO).
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i SalMar (NO).

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om SalMar (NO)

SalMar (NO)

TickerSALM
ListaOBX
LandNorge
SektorDagligvaror
BranschFiskodling
Börsvärde67 186 MNOK
Omsättning12 900 MNOK
Vinst2 291 MNOK
P/E29.3
P/S5.4
Utdelning20 NOK
Direktavkastning3.4%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien SalMar (NO)

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om SalMar (NO)? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter