Mowi (NO) (MOWI) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Mowi (NO) aktie

MOWI  

Mowi är en norsk odlare av fisk och skaldjur. Idag levereras bolagets råvaror både till den inhemska - och globala marknaden. Bolaget är verksamma inom hela värdekedjan, från uppfödning, produktion, bearbetning och vidareförsäljning. Störst inriktning återfinns inom uppfödning av lax. Utöver lax levereras även ett brett utbud av olika skaldjur. Bolaget grundades 1992 och har sitt huvudkontor i Bergen.

Mowi (NO) tillhör sektorn Dagligvaror och branschen Fiskodling. Bolaget har ett börsvärde på 109 214 MNOK, en omsättning på 39 392 MNOK och med ett resultat på 1 146 MNOK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Mowi (NO)

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Mowi (NO) (MOWI) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Mowi (NO) aktie handlas på börsen i Norge, på listan OBX, och med tickern MOWI. Aktien har ett P/E-tal på 95.3 och P/S-tal på 3 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Mowi (NO) utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Mowi (NO) senaste utdelning är 0.3 NOK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 0.2% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Mowi (NO) Avanza – se aktiekurs idag

Se Mowi (NO) senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Mowi (NO) – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Mowi (NO).
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Mowi (NO).

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Mowi (NO)

Mowi (NO)

TickerMOWI
ListaOBX
LandNorge
SektorDagligvaror
BranschFiskodling
Börsvärde109 214 MNOK
Omsättning39 392 MNOK
Vinst1 146 MNOK
P/E95.3
P/S3
Utdelning0.3 NOK
Direktavkastning0.2%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Mowi (NO)

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Mowi (NO)? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter