Chordate Medical: Rapportkommentar Q4’23 - Kalqyl - Börskollen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Aktieanalys

Chordate Medical: Rapportkommentar Q4’23 - Kalqyl

{newsItem.title}

Ökat fotfäste i marknaden

Nettoomsättningen i kvartalet visade att bolaget ökade fotfästet i marknaden från låga nivåer. Vi räknar med att den positiva försäljningstrenden kommer att fortlöpa under 2024, främst drivet av en gradvis stigande användningsgrad av behandlingsystemet, bredare marknadsföring av studieresultaten från PM007 och genombrott på den tyska marknaden. Tyskland är en spännande marknad där Chordate på kort tid har inlett kommersialiseringen genom avtal med två tyska specialistkliniker för bolagets Ozilia-behandling mot kronisk migrän.


Startskottet för studier och utökad patentportfölj

I kvartalet meddelade Chordate att de första patienterna har rekryterats till studierna PM009 och PM010. PM009 syftar till att utvärdera effektiviteten av Ozilia hos patienter som inte svarar på CGRP-hämmare och andra migränläkemedel. Varje nivå av positivt resultat kan således vara en dörröppnare till patienter som inte svarar på traditionella migränbehandlingar. Efter utgången av kvartalet stärktes även patentportföljen ytterligare genom godkänt patent för Ozilia.


Outlook

Chordates rapport för det fjärde kvartalet visade att bolaget tog fortsatta steg inom samtliga delar av marknadsplanen, vilket på sikt ska möjliggöra en försäljning av bolaget. Efter utgången av kvartalet tillfördes bolaget cirka 23,0 MSEK via en företrädesemission, vilket gav bolaget ökade möjligheter att fortsätta bearbeta marknads- och försäljningsarbetet. Sammantaget föranleder rapporten och nyheterna inga ändringar i våra estimat. Vi har däremot tagit hänsyn till utspädningen i vår värdering av bolaget.

Länk till analysen i sin helhet: https://kalqyl.se/uppdatering-chordate-medical-q423

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Chordate Medical

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Om aktien Chordate Medical

Senaste nytt