Ferroamp: Rekordkvartal med mer än fördubblad omsättning - Analysguiden

Aktieanalys

{newsItem.title}

Ferroamp: Rekordkvartal med mer än fördubblad omsättning - Analysguiden

Imponerande tillväxt
Ferroamp redovisade en nettoomsättning för andra kvartalet 2021 om 37,7 miljoner kronor, inkluderat engångsintäkter om 4 miljoner kronor, jämfört med 17,6 miljoner kronor under samma tidsperiod föregående år. Det resulterar i en imponerande tillväxt om 114 procent jämfört med andra kvartalet 2020 och 76 procent jämfört med föregående kvartal. Det är det starkaste kvartalet i Ferroamps historia och hela 68 procent bättre än det tidigare rekordkvartalet. Orderingången under det andra kvartalet var god vilket borgar för ett starkt tredje kvartal.

Ingår samarbetsavtal med NOTE
Efter kvartalets utgång aviserade Ferroamp att man ingått ett samarbetsavtal tillsammans med elektroniktillverkaren NOTE. Samarbetet innefattar att NOTE kommer att tillverka kärnan i Ferroamps produktutbud, EnergyHub XL. Tillverkningen är planerad att inledas under det fjärde kvartalet på NOTE:s fabriker i Norrtälje och Pärnu. Detta är ett viktigt samarbete som möjliggör en högre produktionstakt, förenklar logistiken och sänker kostnaderna för produktionen.

Investeringar bäddar för framtiden
Ferroamps investeringstakt är fortsatt hög där fokus under första halvåret har varit på Energy Hub 1.5, SSO 2.0 och anpassningar av mjukvaran inför utlägg på produktionspartner. Efter samarbetsavtalet med NOTE är idag alla Ferroamps volymprodukter outsourcade. Genom att flytta ut produktionen från verksamheten ökar Ferroamp dels produktionskapaciteten för att förebygga de flaskhalsar vi tidigare sett, dels sjunker tillverkningskostnaderna vilket även sågs under kvartalet. Sammantaget ser vi positivt på utvecklingen under kvartalet genom dels fortsatta investeringar i produktutveckling, dels ett fortsatt arbete med industrialiseringen och förflyttningen av produktionen till produktionspartners. Stegen är essentiella dels för att Ferroamp skall bevara sitt tekningsförsprång, dels för att på sikt uppnå lönsamhet.

Fortsatt attraktiv värdering
Vi genomför mindre prognosförändringar efter att rörelsekapitalbindningen kom in en bit högre än vad vi förväntat oss. Vi höjer samtidigt omsättningsprognosen för 2022 till 337 miljoner kronor och justerar upp rörelsemarginalen till 2,3 procent för 2022. Förändringarna medför att vårt motiverade värde om 88 kronor förblir oförändrat.

Länk till analysen i sin helhet: https://www.aktiespararna.se/analysguiden/nyheter/analys-ferroamp-rekordkvartal-med-mer-fordubblad-omsattning

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Ferroamp

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Ferroamp