Kapitalmarknadsdag ger bränsle åt höjning för SBB i Norden - Penser

Aktieanalys

{newsItem.title}

Kapitalmarknadsdag ger bränsle åt höjning för SBB i Norden - Penser

SBB annonserade vid sin kapitalmarknadsdag en uppdatering av sina finansiella mål. Förändringarna och samtliga mål presenteras i Appendix av analysen. De två vi anser vara av störst betydelse för vår värdering är att fastighetsbeståndet ska uppgå till 300 mdkr 2026 samt att intjäningen ifrån projektutveckling ska uppgå till 2 000 – 2 500 mkr, en höjning med ca 1 000 mkr.

Vi höjer vårt motiverade värde till 59-61 kr ifrån 50-52 kr. Vi motiverar höjningen med en diskontering av målsättningen. Den nya värderingen har även stöd i vår uppdaterade SOTP-värdering. Vi har en hög konfidens i att bolaget når målet då man historiskt alltid har levererat med råge på sina målsättningar

Länk till analysen i sin helhet: https://docs.penser.se/a/2205/SBB20210913.pdf

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Samhällsbyggnadsbolag B

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Samhällsbyggnadsbolag B