Aktieanalys

{newsItem.title}

Midsummer: Justerat resultat i linje med förväntan, invitalia-projektet fortgår - Carlsquare

I dag offentliggjorde Midsummer sin delårsrapport för det första kvartalet 2022. Nedan följer en sammansättning av våra första intryck av resultat och avvikelser mot våra prognoser som lades efter det fjärde kvartalet 2021.

Nettoomsättningen under första kvartalet uppgick till 11 miljoner kronor motsvarande en tillväxt på cirka 42 procent. Vår prognos låg på 17 miljoner kronor och utfallet var således lägre än väntat. Intäkter under affärsområdet Produktionsutrustning blev 4,3 miljoner kronor och ökade med cirka åtta procent. Intäkter under affärsområdet Solcellstak uppgick till 6,2 miljoner kronor och ökade med cirka 77 procent. Avvikelsen i utfallet jämfört med våra prognoser var hänförlig till Solcellstak.

Redovisat EBITDA-resultat uppgick till höga 64 miljoner kronor. Resultatet lyftes av bidrag på 97 miljoner kronor för Invitalia-projektet (storskalig produktion i Italien). Justerat EBITDA-resultat, då exkluderat bidrag, uppgick till minus 35 miljoner kronor. Det var i linje med vår prognos på minus 32 miljoner kronor.

Redovisat resultat före skatt landade på minus 50 miljoner kronor. Justerat EBT-resultat, då exkluderat bidrag, uppgick till minus 49 miljoner kronor. Även detta var i linje med vår prognos på minus 47 miljoner kronor.

Periodens kassaflöde på minus 46 miljoner kronor var något svagare än väntat. Kassaflödet tyngs av en högre investeringstakt än vi hade räknat med. Likvida medel vid periodens slut uppgick till 112 miljoner kronor.

Intressant är att Invitalia-projektet går framåt och att färdigställandet av fabriken i Bara fortgår. Det sammantagna kontraktsvärdet för leverans av solpaneler i Italien uppgår till 620 miljoner kronor fördelat över ett antal år. Orderingången för solcellstak i Sverige ökar i förhållandevis rask takt.

Länk till analysen i sin helhet: https://www.carlsquare.com/sv/forsta-intrycket-midsummer-kv1-2022-justerat-resultat-i-linje-med-forvantan-invitalia-projektet-fortgar/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Midsummer

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Midsummer

Senaste nytt