Aktieanalys

{newsItem.title}

Qlosr Group: Integrerade förvärv förbättrar lönsamheten - Mangold

IT-bolaget Qlosr redovisade intäkter om 120,9 miljoner kronor under det första kvartalet 2022. Det motsvarande en tillväxt om 283 procent jämfört med samma kvartal föregående år. Under kvartalet har alla förvärven inkluderats i räkenskaperna vilket bidragit till den höga tillväxten. Bolaget har anställt Martin Lundqvist, som med sin erfarenhet ska fokusera på integration av förvärv samt tillväxt- och lönsamhetsmål. Lönsamheten har även förbättrats i bolaget; EBITDA-marginal uppgick till 5,8 procent vilket kan jämföras med 4,0 procent i första kvartalet 2021. Mangold bedömer att verksamhetsutvecklingen är synnerligen positiv, vilket motiverar en höjning av lönsamhetsprognoserna.

Qlosr har tecknat avtal med hamnoperatören CMP (Copenhagen Malmö Port) till ett värde av sex miljoner kronor. Avtalet visar på bolagets förmåga att få affärer i Danmark efter att etableringen i Köpenhamn påbörjats i februari. Qlosr har under perioden stärkt sin kassa med 7,8 miljoner kronor samt implementerat tre effektiviseringsprojekt som ska förbättra lönsamheten framgent.

Mangold höjer riktkursen från 0,087 kronor till 0,100 kronor per aktie för Qlosr på 12 ­månaders sikt. Riktkursen uppdateras till följd av förbättrad lönsamhet under det första kvartalet. Mangold ser att framtida tillväxt drivs av en ökande andel prenumerationsintäkter. För att Qlosr ska nå riktkursen behöver bolaget fortsätta att förbättra lönsamheten och öka sin försäljning.

Länk till analysen i sin helhet: https://mb.cision.com/Main/20629/3571137/1582407.pdf

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Qlosr Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Qlosr Group

Senaste nytt