Redsense Medical: Vi ser starkt andra halvår - Analysguiden - Börskollen

Aktieanalys

{newsItem.title}

Redsense Medical: Vi ser starkt andra halvår - Analysguiden

Redsense Medical rapporterade ett kvartal fortsatt negativt påverkat av Covid-19. Analysguiden ser tydliga tecken på en återhämtning under andra halvåret och bibehåller deras långsiktigt positiva syn på bolaget.

Normaliserad sjukvård ger förutsättningar för snabb återgång till tillväxt
Redsense rapporterade en nettoomsättning om 1,1 MSEK för Q2-21 jämfört med 5,3 MSEK för Q2-20. Omsättningen är fortfarande mycket negativt påverkad av Covid-19 men bolaget börjar se tydliga förbättringar i USA om än i långsam takt. Vi förväntar oss att se detta i bolagets siffror för det andra halvåret. Påverkan under 2021 har varit kraftigare än vad vi prognosticerat varför vi drar ned våra prognoser för 2021 till SEK 10 MSEK (tidigare 18 MSEK) men ser en snabb återgång till det normala under 2022 varför vi i nuläget i stort behåller våra prognoser för nästa år. Som vi i tidigare rapporter nämnt förutsätter en återgång till tillväxt en normaliserad sjukvård, främst i USA, efter den Covid-19 pandemi som varit under 2020 och första delen av 2021. Det som talar för detta är den ökande andelen vaccinerade, främst bland dialyspatienter, vilket mest sannolikt gör att den muterade Delta-varianten ej kommer påverka en normalisering i någon större utsträckning. Vi ser också FDA:s godkännande av Pfizers vaccin som positivt och något som ytterligare kan öka andelen vaccinerade. Skulle det visa sig att Covid-19 kommer att ytterligare kraftigt påverka sjukvården kommer vi se fler kvartal med marginell eller negativ tillväxt.

Första halvåret 2021 har varit mycket tufft för Redsense med kraftigt tappad försäljning jämfört med föregående år. Vi är dock av uppfattningen att bolaget relativt snabbt kan komma tillbaka till den omsättningsnivå man hade innan Covid-19 tog över mycket av normal sjukvård. Den underliggande trenden mot ökad andel hem-hemodialys som Redsense är exponerat mot ser vi som oförändrat till om möjligt ännu starkare jämfört med beskrivningen i vår initieringsanalys. Skulle vårt basscenario stämma med en normalisering av sjukvården kommer Redsense att snabbt kunna komma tillbaka till den nivå man låg på. Vi ser ingen anledning att utifrån denna rapport och trenden i sjukvården att ändra vår syn på den långsiktiga utvecklingen varför vi behåller vårt långsiktiga värde på 100 kr per aktie dock under förutsättning att tillväxten återkommer under 2021, givet en kraftigt avtagande Covid-19-situation som en konsekvens av massvaccinationerna, framför allt i USA.

Länk till analysen i sin helhet: https://www.aktiespararna.se/analysguiden/nyheter/analys-redsense-medical-vi-ser-starkt-andra-halvar

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Redsense Medical

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Redsense Medical