Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Aktieanalys

{newsItem.title}

SBB: Presenterar planer att renodla bolaget - Penser

Fortsätter att leverera ifrån kärnverksamheten Hyresintäkterna i kvartalet uppgick till 1 888 mkr, vilket var i linje med marknadens estimat. Siffran motsvarar en tillväxt om 32% y/y och en tillväxt i jämförbart bestånd med 3,7%. Driftsnettot uppgick till 1 333 mkr, vilket var en tillväxt om 37%. EPRA-NAV uppgick till 40,1 kr, vilket motsvarar en nedgång med ca 10%. Bolaget befinner sig i slutfasen att avyttra fastigheter för 9 mdkr. Vi bedömer att bolaget kommer att ha ett positivt kassaflöde från avyttringar om 10-12 mdkr i Q4. Detta kassaflöde kommer att användas för att minska nettoskulden. I samband med rapporten meddelade bolaget även att man ämnar paketera och dela ut sina bostadsfastigheter till aktieägarna. Det nya bolaget skulle få ett fastighetsvärde om ca 18 mdkr.

Länk till analysen i sin helhet: https://docs.penser.se/a/3150/SBBQ320221030.pdf

Länk till analysen i sin helhet: https://mfn.se/a/penser-access/presenterar-planer-att-renodla-bolaget-sbb

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Samhällsbyggnadsbolag

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Samhällsbyggnadsbolag

Senaste nytt