Tellusgruppen: Goda resultat - Mangold - Börskollen

Aktieanalys

{newsItem.title}

Tellusgruppen: Goda resultat - Mangold

Tellusgruppens intäkter fortsätter att öka. Bolaget ökade sina intäkter med cirka 17 procent under det andra kvartalet jämfört med det första, och cirka 28 procent jämfört med samma period 2020. Tillväxten är uteslutande organisk, samtidigt som Tellusgruppen i det tredje kvartalet har förvärvat tre bolag som väntas bidra med positiva synergieffekter. Mangold förväntar sig att Tellusgruppens försäljningstillväxt förblir stark under kommande perioder tack vare bolagets förmåga att generera tillväxt både organiskt och genom förvärv.

Tellusgruppen har under det tredje kvartalet förvärvat utbildningsbolaget Theducation. Köpet är det största förvärvet sedan verksamhetstart och innebär en dubblering av Tellusgruppens grundskoleplatser. Cirka 21 procent av bolagets intäkter härrör från grundskolor och 78 procent från förskolor (resterande 1 procent från Nannyverksamheten). Mangold ser positivt på förvärvet då Tellusgruppens intäktsström från grundskolor väntas öka parallellt med att ett starkt varumärke tillförs koncernen. Det i sin tur bidrar till en mer diversifieriad verksamhet och därmed mindre risk för volatila intäkter.

Mangold reviderar ned riktkursen något till cirka 14,50 kronor (17,00 kronor i initialanalysen), en uppsida om cirka 90 procent. Tellusgruppen väntas slå Mangolds försäljningsprognos för 2021 som helår, samtidigt har bolagets förvärvstakt varit hög vilket medför högre kostnader och lägre lönsamhet än väntat.

Analys 20210913

Länk till analysen i sin helhet: https://mb.cision.com/Main/20629/3413288/1466823.pdf

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Tellusgruppen

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Tellusgruppen