Tourn: Signerar Tiktok-nätverk - Penser - Börskollen

Aktieanalys

{newsItem.title}

Tourn: Signerar Tiktok-nätverk - Penser

Tourn har tecknat avtal med ett partnernätverk för influencers verksamma på Tiktok. Vi estimerar att avtalet berör content-ID, vilket generellt sett innebär högre bruttomarginal för intäkterna än i övriga Tourn. Vid content-ID använder Tourn sin mjukvara för att identifiera videomaterial och fördelar annonsintäkter till rättighetsägaren. Avtalet innebär att Tourn expanderar, då det är första samarbetet med ett Tiktok-nätverk.

Då bruttomarginalen är högre för content-ID höjer vi vår EV/S-värderingsmultipel för Nagato år 2025 till 2,5 (2,0). Vi sänker även vår riskpremie då bolaget uppvisar ökad stabilitet och storlek. Vår nya WACC är 11 % (12). Vi förblir positiva till Tourn och höjer vårt motiverade värde till 54–56 kr per aktie (44–46).

Länk till analysen i sin helhet: https://docs.penser.se/a/2206/Tourn20210913.pdf

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Tourn

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Tourn