DKK till SEK | DKK/SEK valutakurs & valutaomvandlare - Börskollen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

1 min lästid

Kristoffer är grundare och har drivit Börskollen i snart 8 år. Med stort intresse skriver han om både privatekonomi, aktier och fonder.En investering kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade kapitalet. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.
DKK/SEK

DKK/SEK valutakurs och valutaomvandlare februari – Omvandla danska kronor (DKK) till svenska kronor (SEK)

Nedan finner du aktuell och historisk prisdata för valutaparet DKK/SEK och kan även använda vår smidiga valutaomräknare för att omvandla danska kronor till svenska kronor.

Lär dig mer om danska kronan vs svenska kronan

Valuta i Danmark uppstod först 1625 med införandet av den danska Rigsdaler. 1875 infördes den danska kronan som Danmarks officiella lagliga betalningsmedel. Den skandinaviska valutaunionen upplöstes 1914, när guldmyntfoten övergavs globalt. Danmark behöll kronvalutan och försökte fixera den till guldmyntfoten igen 1924, men lämnade den permanent 1931.

Som en del av Europeiska unionen skulle Danmark ursprungligen införa euron, men när euron lanserades 1999 valde Danmark dock bort den genom Edinburgh-avtalet. År 2000 hölls en folkomröstning för att besluta om euron skulle införas eller inte och 53,2 % av befolkningen var emot att införa euron.

Valutaparet DKK/SEK är också, precis som alla andra valutapar, känsligt för relativa penningpolitiska förväntningar och händelser som exempelvis räntehöjningar eller sänkningar från Danmarks Nationalbank och svenska Riksbanken (Sveriges centralbank).

Växla svenska kronor (SEK) till danska kronor (DKK)

Hur mycket är en dansk krona värd? Använd vår smidiga valutaomvandlare här på sidan för att se värdet på en dansk krona idag, uttryckt i svenska kronor. Alltså, hur många danska kronor du får för en svensk krona, det vill säga valutakursen SEK till DKK eller vice versa, DKK till SEK.

Faktagranskat innehållDen här artikeln är korrekturläst och faktagranskad av Daniel på Börskollen den 30 augusti 2023. Medarbetarna på Börskollen har lång erfarenhet av det aktuella ämnet.
Daniel   Medarbetare Börskollen
Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.
Visa hela texten ▼

DKK till SEK – Omvandla danska till svensk kronor

Diagram valutakurs DKK till SEK

Aktuella valutakurser för fler populära valutapar

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.