DKK till SEK | DKK/SEK valutakurs & valutaomvandlare - Börskollen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

1 min lästid

Kristoffer har ett brinnande intresse för ekonomi och börsen. I rollen som skribent skriver han allt ifrån breda nyheter om privatekonomi till nischade artiklar om specifika aktier.En investering kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade kapitalet. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.
DKK/SEK

DKK/SEK valutakurs och valutaomvandlare maj – Omvandla danska kronor (DKK) till svenska kronor (SEK)

Nedan finner du aktuell och historisk prisdata för valutaparet DKK/SEK och kan även använda vår smidiga valutaomräknare för att omvandla danska kronor till svenska kronor.

Lär dig mer om danska kronan vs svenska kronan

Valuta i Danmark uppstod först 1625 med införandet av den danska Rigsdaler. 1875 infördes den danska kronan som Danmarks officiella lagliga betalningsmedel. Den skandinaviska valutaunionen upplöstes 1914, när guldmyntfoten övergavs globalt. Danmark behöll kronvalutan och försökte fixera den till guldmyntfoten igen 1924, men lämnade den permanent 1931.

Som en del av Europeiska unionen skulle Danmark ursprungligen införa euron, men när euron lanserades 1999 valde Danmark dock bort den genom Edinburgh-avtalet. År 2000 hölls en folkomröstning för att besluta om euron skulle införas eller inte och 53,2 % av befolkningen var emot att införa euron.

Valutaparet DKK/SEK är också, precis som alla andra valutapar, känsligt för relativa penningpolitiska förväntningar och händelser som exempelvis räntehöjningar eller sänkningar från Danmarks Nationalbank och svenska Riksbanken (Sveriges centralbank).

Växla svenska kronor (SEK) till danska kronor (DKK)

Hur mycket är en dansk krona värd? Använd vår smidiga valutaomvandlare här på sidan för att se värdet på en dansk krona idag, uttryckt i svenska kronor. Alltså, hur många danska kronor du får för en svensk krona, det vill säga valutakursen SEK till DKK eller vice versa, DKK till SEK.

Faktagranskat innehållDen här artikeln är korrekturläst och faktagranskad av Daniel på Börskollen den 30 augusti 2023. Medarbetarna på Börskollen har lång erfarenhet av det aktuella ämnet.
Daniel   Medarbetare Börskollen
I rollen som skribent brinner Daniel Åstrand för att utveckla Börskollen till den givna platsen för alla med intresse för börs och investeringar. Som skribent har han stor kunskap inom och skriver gärna om såväl större börsnyheter och makro, mer nischade aktie- och investeringsuppslag, investeringsstrategier och trading samt även bredare artiklar och guider inom privatekonomi.
Visa hela texten ▼

DKK till SEK – Omvandla danska till svensk kronor

Diagram valutakurs DKK till SEK

Aktuella valutakurser för fler populära valutapar