NOK till SEK | NOK/SEK valutakurs & valutaomvandlare - Börskollen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

1 min lästid

Kristoffer har ett brinnande intresse för ekonomi och börsen. I rollen som skribent skriver han allt ifrån breda nyheter om privatekonomi till nischade artiklar om specifika aktier.En investering kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade kapitalet. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.
NOK/SEK

NOK/SEK valutakurs och valutaomvandlare maj – Omvandla norska kronor till svenska kronor

Nedan finner du aktuell och historisk prisdata för valutaparet NOK/SEK och kan även använda vår smidiga valutaomräknare för att omvandla norska kronor till svenska kronor.

Lär dig mer om norska kronan vs svenska kronan

Rigsdaler användes som den huvudsakliga valutaformen i Norge fram till 1816 då Norges moderna centralbank, Norges Bank, etablerades och den monetära enheten ändrades till Speciedaler.

1875 gick Norge med i den skandinaviska valutaunionen (SMU) och antog kronan som sin officiella valuta. Unionen varade till 1914, även om alla länder behöll sina respektive valutor efteråt.

Valutaparet NOK/SEK är också, precis som alla andra valutapar, känsligt för relativa penningpolitiska förväntningar och händelser som exempelvis räntehöjningar eller sänkningar från Norges Bank och svenska Riksbanken (Sveriges centralbank).

Växla svenska kronor (SEK) till norska kronor (NOK)

Hur mycket är en norsk krona värd? Använd vår smidiga valutaomvandlare här på sidan för att se värdet på en norsk krona idag, uttryckt i svenska kronor. Alltså, hur många norska kronor du får för en svensk krona, det vill säga valutakursen SEK till NOK eller vice versa, NOK till SEK.

Faktagranskat innehållDen här artikeln är korrekturläst och faktagranskad av Daniel på Börskollen den 30 augusti 2023. Medarbetarna på Börskollen har lång erfarenhet av det aktuella ämnet.
Daniel   Medarbetare Börskollen
I rollen som skribent brinner Daniel Åstrand för att utveckla Börskollen till den givna platsen för alla med intresse för börs och investeringar. Som skribent har han stor kunskap inom och skriver gärna om såväl större börsnyheter och makro, mer nischade aktie- och investeringsuppslag, investeringsstrategier och trading samt även bredare artiklar och guider inom privatekonomi.
Visa hela texten ▼

NOK till SEK – Omvandla norska till svensk kronor

Diagram valutakurs NOK till SEK

Aktuella valutakurser för fler populära valutapar