26 allvarliga olyckor på Northvolt
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

26 allvarliga olyckor på Northvolt

26

Minst 26 allvarliga olyckor har skett på Northvolts anläggningar sedan 2019, rapporterar Dagens Nyheter. En dödsolycka i november förra året utreds av åklagare.

En man i 25-årsåldern, som skulle underhålla en maskin, brännskadades så svårt i en explosion att han senare avled på sjukhus.

Enligt huvudskyddsombudet fanns sedan tidigare en oro bland personalen för att brand skulle uppstå på platsen och därför hade krav på bättre skyddskläder uttryckts. Men enligt Northvolts interna riskanalys fanns ingen explosionsrisk.

– Om han hade haft rätt skyddskläder så hade han nog inte behövt dö. Nu hade han på sig skyddskläder mot kemikalier, inte mot brand, säger åklagare Christer B Jarlås till DN.

Tidningen har gått igenom dokument från Arbetsmiljöverket, polisen och inifrån företaget som visar att samma typ av arbetsmiljöbrister återkommit, trots att de tidigare uppmärksammats vid inspektioner.

– Det har funnits maskiner som inte stannat trots att man tryckt på nödstopp. I tak har det tidigare saknats sprinklers som behövs vid brand, kommenterar huvudskyddsombudet Mikael Stenmark, IF Metall, för DN.

Samtidigt ska eventuella samband mellan tre oförklarliga dödsfall utredas av polis. Tre män har vid olika tillfällen hittats döda efter sina arbetspass på Northvolts batterifabrik.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Northvolt

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Northvolt

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt