Northvolt aktie | Följ alla nyheter & bevaka bolaget… - Börskollen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Northvolt aktie / bolag – Följ nyhetsflödet och bevaka Northvolt

🤍  Bevaka
Om bolaget

På den här sidan samlar vi nyheter om bolaget/aktien Northvolt – allt för att du ska kunna lära dig mer, följa och bevaka bolaget. Vad gör bolaget? Vad skriver finansmedia om Northvolt? Är aktien noterad på börsen och vad heter i så fall Northvolt aktie? Kan jag köpa Northvolt aktie hos Avanza och Nordnet?

Vi tipsar också om vår smidiga app för nyhetsbevakning av bolaget, var du kan läsa mer om bolaget samt i det fall Northvolt aktie finns noterad, vart du kan se aktuell aktiekurs samt köpa aktier i bolaget!

Northvolt – Vad gör bolaget Northvolt?

Northvolt är ett svenskt företag vars ambition är att att bidra till att fossila bränslen blir en del av det förflutna och att framtiden istället präglas av grön energi. Northvolt ägnar sig åt att utveckla och tillverka litiumjonbatterier för elbilar och för lagring av energi. Sedan grundandet under namnet “SGF Energy” 2015 har företaget haft en snabb tillväxtresa där man förutom att ha bytt namn till Northvolt AB under 2017 även hunnit med att få miljardinvesteringar och slutit stora avtal med flera globala storföretag.

Northvolt grundades av Peter Ericsson som under sin tid som Tesla-anställd upptäckt att det globala behovet av batterier inte täcktes av tillgången. Han bestämde sig därför för att lösa detta genom att grunda Northvolt med visionen att utveckla “världens grönaste batteri” och att dessutom kunna upprätta tillverkningen av detta på europeisk mark.

För att kunna inleda produktion på europeisk mark valde Northvolt först att öppna Europas största batteri-fabriken i Skellefteå. Under 2019 beslutade man sig även för att skala upp genom att tillsammans med Volkswagen inleda bygget av ännu en fabrik i tyska Salzglitter.

Bakom Northvolts vision kring att bygga en fabrik i Europa låg insikten om att asiatiska distributörer riskerade att bli totalt dominanta inom energisektorn och att det skulle leda till att Europa skulle bli beroende av att inhandla energi därifrån. Det var inte bara Northvolt som såg detta som ett problem utan det ligger även i flera andra storföretags och institutioners intresse att ordna europeisk energiproduktion. Detta har lett till att Northvolt bland annat fått ett lån värt omkring 350 miljoner euro från EUs investeringsbank “Den europeiska investeringsbanken”.

Utöver EU-lånet har bolaget fått investeringar på mångmiljardbelopp från giganter såsom Volkswagen, BMW och Goldman Sachs. Detta tyder på att det både finns ett stort behov av den här typen av energiförsörjning på europeisk mark samt att förtroendet för att Northvolt ska klara av att leverera är högt.

När det kommer till Northvolts produkt så sticker den bland annat ut inom branschen genom att inte ha en produktionskedja som är utspridd bland många olika aktörer. Inom batteri-branschen är det vanligt med en lång produktionskedja där olika delar av batteriet görs på olika ställen. Northvolt har istället som mål att göra så mycket som möjligt i sin egna fabrik för att säkerställa ett så lågt klimatavtryck som möjligt.

Utöver sitt fokus på batterier så har Northvolt även andra fokusområden inom grön energi, bland annat lanserade de ett mobilt energilagringssystem under 2020.

Northvolt fortsätter sin resa mot att bidra till omställningen till grön energi och i inledningen av 2020-talet hade man säkrat leveransavtal som värderas till över 13 miljarder dollar fram till 2030.

Kan man investera i Northvolt aktie?

För att du som privatperson ska kunna köpa aktier i ett bolag krävs att det är noterat på börsen. Majoriteten av de bolag som finns att följa här hos Börskollen är (eller håller på att bli) börsnoterade, men vi har också ett antal bolag i vår databas som fortfarande är onoterade.

I vissa fall kan det röra sig om ett bolag som är intressant att följa och bevaka oavsett om man kan investera eller inte, ibland är det en konkurrent till ett annat populärt börsnoterat företag och ofta rör det sig om bolag som är på väg mot börsen (i närtid eller längre fram i tiden).

På denna sida vill vi ge dig som är intresserad av att följa Northvolt en bättre möjlighet att lära dig mer om bolaget och följa nyhetsflödet för att se om/när det kan bli aktuellt med en börsnotering så att du kan börja handla aktier i Northvolt.

Vi understryker att alla investeringar är förenade med risk och att historisk avkastning inte är någon garanti för framtida avkastning. Gör alltid din egen analys!

Följ och bevaka Northvolt med vår app
Alla nyheter samlade på ett ställe
Skapa bevakningar av aktier
Pushnotis när något händer
Helt kostnadsfri

Enkel guide: Så köper du aktier via nätmäklaren Avanza

Vi understryker att en aktie måste vara börsnoterad för att du ska kunna köpa/sälja via en bank eller nätmäklare som Avanza. Om aktien inte är noterad finns vanligtvis ingen möjlighet att investera i bolaget (med undantag om bolaget just nu genomför en nyemission/börsnotering och söker nya investerare).

Nedan beskriver vi generellt hur du går till väga för att börja köpa aktier. I detta exempel belyser vi Avanza, en ledande nätmäklare som vi på Börskollen själva använder, men processen ser likartad ut för andra alternativ.

Steg 1: Öppna ett konto hos en nätmäklare

Att öppna ett konto tar bara någon minut och görs enklast genom att du anger ditt personnummer och genomför en kundkännedom med hjälp av BankID.

Steg 2: Öppna ett Investeringssparkonto (ISK)

När du gått igenom det första steget är det dags att välja den typ av konto där du vill köpa och förvara dina aktier. Ett Investeringssparkonto (ISK) är oftast att rekommendera framför en vanlig aktiedepå, detta då det ger dig en lägre beskattning och är smidigare vid deklaration. Du kan öppna ett ISK hos Avanza när du har loggat in på ditt konto.

Läs mer och öppna ISK hos Avanza

OBS! Om du har tänkt att handla mycket med utländska aktier kan istället en Kapitalförsäkring (KF) vara att föredra. Beskattning och deklaration är även här smidig och påminner om den för ISK.

Läs mer och öppna KF hos Avanza

Steg 3: Sök efter aktien

När du sedan börjar bli redo att köpa dina första aktier kan du enkelt och smidigt söka fram aktien via sökfältet (övre högre hörnet). På aktiesidan finner du även mer information om aktien/bolaget.

Steg 4: Köp aktier

När du väl har tagit dig så här långt återstår bara att ta en beslut om du vill köpa aktien eller ej. Om du beslutar dig för att det är en bra aktie att köpa, klickar du bara på den blåa köpknappen och anger vilket belopp du vill investera (eller väljer hur många aktier). Säkerställ att allt ser rätt ut (samt se de avgifter som är förenade med köpet) och sedan är det bara att genomföra köpet. Nu har du köpt dina första aktier!

STÄNG X
Sveriges nöjdaste kunder i över 10 år på rad
Handla aktier, fonder och derivat
Bli kund snabbt, enkelt och gratis

Fler frågor och svar om att investera i Northvolt aktie

Var kan jag investera i Northvolt och vad heter aktien?

Som vi nämner ovan kan man vanligtvis inte köpa aktier i ett onoterat bolag (undantag om bolaget aktivt söker kapital och genomför en nyemission eller börsnotering).

När aktien sedan har blivit noterad finns det en uppsjö av olika alternativ, men vi rekommenderar generellt Sveriges ledande nätmäklare Avanza (som Börskollen själva använder) alternativt Nordnet för den som vill börja handla med aktier. Hos dessa nätmäklare kan du även se bolagets aktuella aktiekurs samt hitta ytterligare bra information om bolaget/aktien, som exempelvis omsättning, P/E-tal eller utdelning (och även Avanza forum för diskussion med andra).

Visa hela beskrivningen ▼

Köp och analysera aktier med smidiga tjänster

När en aktie väl har blivit börsnoterad kan man handla den som vilken annan aktie som helst. Nedan listar vi tjänster som Börskollen gillar och som du kan använda för att handla eller analysera aktier. Vi använder själva Avanza för långsiktig aktiehandel samt TradingView och Börsdata för analys. Om du vill köpa och sälja mer frekvent tipsar vi istället om den världsledande tradingplattformarna IG.

Köpa aktier

Analysera aktier

Handla aktier

72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan innehåller reklam eller affiliatelänkar.
Start
Nyheter
Insynshandel
Videos
Bloggar
Podcasts
PM
Blankning
Analyser

Nyheter om Northvolt

Oj, här var det tomt just nu.

Visa fler
Daniel har ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.